Erdoğan tarafından konutların 2+1 ve 3+1 şeklinde yapılacağı, ödemelerinin 240 aya varan taksitlerle yapılabileceği ve kira öder gibi ev sahibi olunabileceği açıklanmıştı. İki gün önce ise başvuru tarihlerinin 15 Aralık 2019 tarihinde başlayarak 15 Ocak 2020 tarihinde son bulacağı açıklanmıştı. Başvuruların başlamasına saatler kala hangi ilçelere konut inşa edileceğiyle ilgili bazı ilçelerin bilgisi paylaşıldı.

TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre yapılacak konutlar Türkiye genelinde 81 ilin tamamını kapsayacak. Ankara’da 3 ilçeye yapılacak olan konutların Sincan ilçesinde 2,300 konut, Nallıhan ilçesinde 200 konut ve Beypazarı ilçesinde 500 konut olarak planlandığı açıklandı. Adana’da ise Sarıcam Akkuyu’da 800 konut ve Buruk mevkiinde 800 konut inşa edilecek. Kütahya’da Demirci’ye 79 konut ve Çavdarhisar’a 160 konut, Malatya’nın Yazıhan ilçesine ise 78 konut dikilecek. En çok merak edilen şehirlerden Trabzon’da ise sosyal konut sayısı yalnızca 48’le sınırlı kalacak ve Şalpazarı ilçesine dikilecek.

TOKİ sosyal konutlarının en yoğun olarak yapılacağı şehir İstanbul olacak. Fakat İstanbul’un hangi ilçelerinde ne kadar konut yapılacağı henüz açıklanmadı. TOKİ tarafından kısa sürede tüm listenin açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim