Osmanlı zamanında askerin sefer yemeği olan 8 ile 14 saatte odun ateşinde pişirilen İskilip dolması Kilis’ten Afrin’deki askere gönderildi.

Genelkurmay Başkanlığından alınan izin sonrası 25 kişilik ekip, İskilip’ten Kilis’e gelerek, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde Afrin’de şehit olan 41 Mehmetçik için 41 kazan kurarak, İskilip dolması hazırlayıp Afrin’deki Mehmetçiğe gönderdi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren paketlenen İskilip dolması Afrin’de görev yapan 8 bin Mehmetçiğe gönderildi. Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Afrin’de şehit olan 41 Mehmetçik için 41 kazan İskilip dolması hazırlandığını ifade ederek, "Bunun sebebi hikmeti zaten belli, 41 şehit için 41 kazan yemek pişirildi. Ordumuza 41 kere maşallah, İskilip dolması kısık odun ateşinde 8 ile 14 saat arasında pişiyor. Osmanlı’nın sefer yemeğidir. Gençler burada görüyorsunuz. Gençler sürekli buraya kadar gelmişiz, Afrin’deki cephe hattına da gidelim diyorlar. Tabi burada duyduğumuz top seslerine dikkat edecek olursak, askerimizin sadece bizim duamıza ihtiyacı var. İskilip dolmasının burada yapılması sadece sefer yemeği olmasıdır” dedi.

Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, ordunun askerlerin bütün ihtiyaçlarını karşıladığını ifade ederek, "Bizim buraya gelme amacımız, ordumuza moral ve motivasyondur. Onların arkasında olduğumuzu gösterme amacındadır. Kilis valimiz sınır ötesinde bizim kontrolümüzde olan ilçe ve beldelerden birisinde park yapmamızı istedi. Biz de Çorum belediyesi olarak o sözü verdik. Belirlenen bir yerde gerekli çalışmaları yaparak, Suriye sınırındaki park hediyemiz olacaktır. Onla ilgili görüşmeleri valimizle sürdüreceğiz" diye konuştu.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma ise İskilip halkı olarak Mehmetçiğe selam getirdiklerini ifade ederek, "İlkemiz tek vatan, tek millet, tek bayrak üzerine kurulu ve inşallah bu ilkelere destek amacıyla buradayız. Mehmetçiğimize her türlü desteği vermeye hazırız. Mehmetçikler ölmez, bir ölür bin diriliriz diyorum. Buda bütün dünyaya İskilipliler olarak bir mesaj olsun diyorum" dedi.

Çorum’daki sivil toplum örgütleri, belediye ve siyasi parti temsilcileri tarafından adeta Kilis’e bir çıkarma yapıldı. Bu kapsamda Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek programa katıldı. Çorum heyetine, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, AK Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu eşlik etti.
Kaynak: iha