Adana’da hizmete girecek “Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi“nin, asayiş, güvenlik ve sağlık hizmetlerinin zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü ile Aselsan arasında “Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezleri“ kapsamında imzalanan ve “acil yardım numaralarının tek numarada toplanması, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye gibi farklı kurumların tek çatı altında koordineli çalışarak acil yardım hizmetlerinin hızlı ve etkin bir biçimde verilmesi” amaçlanıyor.

Adana Vali Yardımcısı Murat Süzen, İller İdaresi Genel Müdürlüğü 112 Şube Müdürü Reşit Gürbüz, Aselsan Lider Mühendis Mücahit Bağatır, Aselsannet Uzman Teknik Eleman Ziya Ayten ile Netaş İnşaat Mühendisi Halil İbrahim Çiçek’ten oluşan heyet, Adana’da kurulacak olan “Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi “ projesi hakkında Vali Mahmut Demirtaş’a ayrıntılı bilgiler verdi.

Ziyarette, “Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi“nin, emniyet, jandarma, sağlık ve itfaiye gibi birimlerinin çağrı merkezi mantığı ile kendilerine bağlı olan sabit ve hareketli birimlere, ses ve veri transferini eş zamanlı olarak yapabilmesi, asayiş, güvenlik ve sağlık hizmetleri gibi bir çok hizmetin zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacağı belirtildi.

Vali Mahmut Demirtaş ise açıklamasında, “Yeni Nesil 112 Acil Çağrı Merkezi” projesinin, ilk aşamada Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra Adana’da da yaşama geçirilecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.
Kaynak: iha