AMASYA (AA) - AK Parti Amasya Kadın Kolları tarafından sokak hayvanlarına yönelik "Bir Kap Su Bir Kap Mama" kampanyasına katkı verildi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından başlatılan kampanya kapsamında 81 ilde basın açıklaması yapıldı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Mesudiye Altun Gürlevik, Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi yanında yaptığı basın açıklamasında, sahipsiz ve sessiz sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için toplumsal duyarlılığı artırmak istediklerini söyledi.

Yaz aylarının gelmesiyle sokak hayvanlarının sıcaktan daha çok etkileneceğini düşünmek gerektiğinin altını çizen Gürlevik, "Dünyanın sahibi insanoğlu değildir. Bu mavi gezegende bizim kadar yüce Yaratıcının yarattığı diğer canlıların ve gelecek nesillerin de yaşama hakkı vardır. Bu hakka saygı göstermeli emaneti yarınlara güzel şekilde taşımalıyız." dedi.

Seslerini duyuramayan sahipsiz hayvanların yaz mevsiminde yemek, barınak ve su bulma gibi zorluklarla mücadele ettiğini anlatan Gürlevik, "Özellikle pandemi ile gelen kısıtlamalarda ve mevsimin de etkisiyle sıcaktan çok fazla etkilenen can dostlarımız ya bitkin düşüyor veya yaşamlarını kaybediyorlar." diye konuştu.

Kaynak: aa