SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, kentteki biyokütle santraliyle ilgili tartışmalara değinerek "Varsa elinde bilimsel rapor gelin beraber konuşalım, uzmanlar tartışsın ama kimse bizi bu sistem üzerinden karalamaya, itibarsızlaştırmaya gayret göstermesin." dedi.

Köktaş, AK Parti Çarşamba İlçe Danışma ve Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, biyokütle santrallerinin devletin gerekli makamlarınca araştırıldıktan sonra izinlerin verildiğini söyledi

Biyokütle ham madde kaynaklarının o bölgede olup olmadığı araştırılmadan izin verilmeyeceğini belirten Köktaş, "Bu yatırımda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli izin alınmış mı, bu yatırımın lisansı var mı? Bunun aksini iddia edenler olabilir, bunlar böyle ise 16 ilde çalışan biyokütle santralinin zararlarını bilimsel olarak açıklayacaklar. 14 tane de kurulma aşamasında olan var ama sadece ve sadece 'biz bunu istemezük, kurulmasın' muhalefetini anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Ne ben, ne ilçe başkanım, ne il başkanım, ne belediye başkanım, ne diğer milletvekili arkadaşlarım, hiçbirimiz bu biyokütle enerji santralinin avukatı değiliz. Hiçbirimiz ortağı değiliz." diye konuştu.

Bu yönde yapılan iftira, karalama, itibarsızlaştırma çalışmalarına cevap vermesi gerektiğini söyleyen Köktaş, hakkında ortaya atılan iddialara da değinerek, "Bunların hepsini ispata davet ediyorum. Eğer bir tanesini ispat ederlerse ben bugünden itibaren milletvekili değilim istifa ediyorum hodri meydan. Ama bunu ispat edemeyenlere de hakkımı helal etmiyorum." dedi.

Köktaş, şöyle devam etti:

"Bakın arkadaşlar size adres göstermiyorum ama bir uyarı yapıyorum buradaki tarımsal atıkları daha önce kim ve kaç liraya ve kaç yıldır topluyordu. Burası kurulduğunda kime zarar verecek lütfen buna bakın. Hani Gezi olayları başladığında taleplere bakın 'termik santral istemiyoruz', 'Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü istemiyoruz', 'Avrasya Tüneli'ni istemiyoruz', İstanbul Havaalanı'nı istemiyoruz' talepler bunlardı. İstanbul'u yaktılar, yıktılar gezi zekalılar. Kime zarar verdiler? Bu kampanyayı yapan arkadaşlara buradan son çağrım; Ya bir şey biliyorlarsa getirsinler karşısına alternatif bir tez koyuyorlarsa koysunlar yoksa sussunlar. Varsa elinde bilimsel rapor gelin beraber konuşalım, uzmanlar tartışsın ama kimse bizi bu sistem üzerinden karalamaya, itibarsızlaştırmaya gayret göstermesin."

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden de santral tartışmalarına ilişkin, "Bu şehrin korunacak bir menfaati varsa canımız pahasına toplanmaya da çekinmeyiz. Bizi de yedi ceddimizi de karakterimizi de bu şehrin temiz yürekli insanları çok iyi bilmektedir. Alınacak ne tedbir varsa gerekli ilgili kurumlar alacaktır." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak: aa