Takı ve aksesuar dünyasının her geçen gün yeni tasarımlar yaparak beğeniye sunması, bu dünyadan yararlanırken daha farklı alternatifleri değerlendirme kolaylığı sağlıyor elbette. Ama küçük detayların büyük sonuçlara götüreceğini unutmamak ve buna göre hareket etmenin çok önemli olduğunu söylemeden geçmemek gerekir. Alyans, düğün yapılırken verilir, “ama ben evlilik teklifi yaparken kullanmak istiyorum” diyorsan da bu konuda herhangi bir engel veya sınırlamanın olmadığını bilmelisin. Takılar, kullanım amaçlarına göre değişir. Mesela tektaş yüzükler de alyans diye geçer ama bu, genellikle evlenme teklifi yapılırken kullanılır bunun dışında jest yapmak isteyenler farklı tasarımları değerlendirebilirler yani “illa şu veya bu olacak” diye bir kaide yok. Sadece seçimini yaparken dikkatli davranman işin sonunu kolaylıkla getirmene yardımcı olacaktır. Alyans seçimi yapılırken en çok dikkat edilmesi gereken detay parmak ölçüsüdür en nihayetinde nişanlanırken düğüne kadar geçecek zamanda takacağınız tek takı da bu olacağı için ölçüyü net olarak almanız, sonrasında uğraşmamak için en güzeli olacaktır. Altın alyans, nişanlı iken sağ elin yüzük parmağına takılır evlendikten sonra ise sol elin yüzük parmağına takılır. Şimdiler de “10 parmağımda 10 yüzük” diyenlerin sayısı fazla olsa da geleneklere uygun hareket etmek isteyenlerin kullanacakları parmaklar bunlar.

Gelin takısı olarak alyans

Alyanslar, yukarıda da söylediğim gibi tek amaç doğrultusunda kullanılan aksesuarlar değil. Sadece evlilik teklifi yaparken kullanılmasının dışında gelin takısı olarak da kullanılır. Ama burada da dikkatli olmakta fayda vardır. Alacağınız takının altın olmasına ve sade altın olmasına dikkat etmelisiniz. İnsandır, başına her şey gelebilir, hiçbir şey gelmese bile gelin adayının kendine özel bir birikiminin olması için seçilen takıların karat değerlerine dikkat etmek en doğrusudur. En nihayetinde belki bir ömür saklayacağı bir hatıra olacak ve belki de kendinden sonra kızına veya oğluna hatıra kalsın diye saklamak isteyecektir. Bu yüzden altın alyans alırken değerli olmasına dikkat etmeniz önemlidir. Tabi ki alış amacınız gelin takısı olarak takmak ise. Yoksa bunun dışında değeri daha düşük olan ve modelleri çok daha şık olan çok sayıda alyansın olduğunu unutmayın. Mesela evlilik teklifi değil de özel bir günde hediye etmek için seçebilirsiniz, doğum günü hediyesi olarak alabilirsiniz veya sevgililer gününe özel bir jest yapmak için de tercih edebilirsiniz. Sadece ne amaçla hediye ettiğinizi ve hangi zaman dilimlerinden saklanmasını istediğinize karar vermeniz ve buna göre hareket etmeniz yeterli olacaktır.

Mücevherler değerlidir!

Mücevherler, kadınların en büyük süsleridir. Özel günlerde bir kıyafet seçilirken tamamlayıcı olması için kesinlikle bir aksesuar-takı modeli de seçmek gerekir. Zira başında da dediğim gibi bazen küçük detay gibi gelebilir ama bunların elbiseye katacağı havanın bir başka olduğunu bilmek gerekiyor. Yine özel bir davete giderken takmak istediğiniz bir altın alyans olabilir. Eğer mücevher kutunuz zengin seçeneklere sahip ise ve yeniliklere yer açmak isterseniz kesinlikle diğer modelleri değerlendirmenizi öneririm. Bu konuda Gülaylar Pırlanta birçok seçeneği ile siz değerli müşterilerine hitap ediyor ve tüm modellerin birbirinden kaliteli olduğunu söyleyelim. Amacınıza uygun ve tasarımlarıyla sizi kendine hayran bırakacak bir model üzerinde karar vermek için sitenin yeniliklerini inceleyebileceğiniz kategoriyi ziyaret edebilir, 2019’un en çok göze çarpan altın alyans modellerini https://gulaylar.com/alyans_setler sayfasından inceleyebilirsiniz. Kesinlikle tarzınıza yatkın bir model bulabileceğinizden emin olabilirsiniz.