Tarihi 1970’ li yıllara dayanan animeler, Japonya’ da kendisine özgü çizim tekniklerine sahip çizimlerden oluşan animasyonlardır. Animasyon kelimesinin kısaltılmış hali olan Animeler, her yaş kitlesine hitap edebilen ve her türlü içeriğe sahip olabilirler. Diğer bir deyişle anime sadece küçük izleyiciler için üretilmiş birer çizgi film değildir. Aksine çok güçlü senaryolara sahip ve başarıyla kurgulanmış, daha sonra filmleri de çekilmiş birçok anime bulunuyor. Konuları itibariyle çok başarılı animelerden bazıları, dünyanın gelmiş geçmiş en çok seyredilen filmleriyle boy ölçüşür durumdadır. Çizgi dünyanın sınırsızlığının ve daha kolay anlatılabilirliğinin sunduğu avantajlarla, animeler filmlere göre daha hızlı başarıya ulaşabiliyorlar. Çok büyük bir sektör haline ulaşmış olan animeler, bu sebeple giderek daha kaliteli örneklerle izleyicilerin ve meraklıların karşısına çıkıyor. Anime izle linkine tıklayarak, ülkemizin en geniş anime arşivlerinden birine ulaşabilirsiniz.

Yoğun bir emek ve büyük yatırımların gerçekleştirildiği bir sektör haline dönüşen animeler, bu sayede sürekli daha nitelikli ve kaliteli örnekler üretiyor. Her yıl pek çok farklı seri izleyicinin karşısına çıkıyor ve bu örneklerden en az birkaç tanesi büyük ilgi görüyor. Bununla birlikte, animelerin büyük bir sektör haline dönüşmesinde önemli roller oynayan, senaryoları ve kurguları itibariyle efsane olmuş birçok anime serisi de bulunuyor.

Anime Dünyasının Efsanelerinden Biri Death Note

İlk olarak 2006 yılında animesi yayınlanmaya başlanan Death Note ya da Ölüm Defteri, ülkemizde de yoğun bir hayran kitlesine sahiptir. Manga olarak üretilerek meraklılara ulaştırılan Death Note, gördüğü büyük alaka nedeniyle, animesinin hazırlanması da uzun sürmedi. Japonya’ da büyük bir beğeni kazanan anime serisi, kısa sürede dünya genelinde milyonlarca izleyici kitlesine kolaylıkla ulaştı. Eşsiz bir senaryosu bulunan serinin gördüğü bu büyük ilgi üzerine, biri Japonya’ da olmak üzere 2 defa sinema filminin de yapılmasını sağladı. Ancak filmi animesi kadar başarılı olamadı. Death Note izle linkine tıklayarak, özenle hazırlanmış olan platformumuz aracılığıyla, serinin tüm bölümlerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Anime ile ilk defa tanışacak olanlara şiddetle tavsiye edilen serilerden biri olan Death Note gibi birçok önemli anime serisi de bulunuyor.