İkinci el araç fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşlar sıfır araçlara yönelmeye başladı. Bayilerde de sıfır araçların kalmaması nedeniyle vatandaşlar alacakları arabaları araştırmaya, detaylarını incelemeye ve kıyaslamaya başladılar. Sıfır yada ikinci el araç alma hayali kuranlar için araba karşılaştırma rehberi. Araç karşılaştırma nasıl yapılır? Hangi detaylara dikkat edilmeli? İşte tüm soruların cevapları.

Öncelikle nasıl bir araç alacağınıza karar vermeniz tüm adımların en başında gelmelidir. Bir aile aracı mı arıyorsunuz? Bir SUV mi almak istiyorsunuz? Park sorunu olmasın hemen her yere park edebilmek için hatchback bir model mi arıyorsunuz bunun kararını vermelisiniz. Sonraki adımlar sırayla gelecektir. Sıradaki adım arka ve modeli seçmek olmalıdır. Eğer marka ve modele önem vermiyorsanız, vites tipi ve yakıt tüketimi gibi kriterler sizler için önemli olacaktır. Vites türü sizlere ekstra bir konfor sağlayabilir. Son zamanlarda vatandaşlarımızın çoğu otomatik vitesli araçlara yönelmeye başladı. Otomatik vites araçlar fiyat olarak daha pahalı olsalar da, konfor olarak rahatlık sunan özelliklerden birisidir. Yakıt fiyatları her geçen gün birbirine daha da yakınlaşsa da motor tipinin bakım masrafı olarak farkları olacaktır.

Dizel araçların bakımı benzinli araçlara kıyasla daha maliyetli olmaktadır. Bu kriterden sonrasında araç karşılaştırma yorumlarına önem verebilirsiniz. Daha öncesinde o arabayı kullanmış olanlar olacaktır, yada tanıdığı insanlar arasında o araca sahip olanlar olabilir. Onların yorumları da marka ve model kadar önemlidir. Yorumlar sizlere araç yalıtımı, malzeme kalitesi gibi detaylar hakkında bilgi verir. Son olarak model yılı ve donanım paketi seçmek olacaktır. Donanım paketi model yılı ilişkili olan son fakat, en önemli adımlardan birisidir. Araçların donanım özelliklerinin karşılaştırılması sizlere donanım paketi hakkında bilgi verecektir. Araç markaları sıfır araçlar üzerinde opsiyonel olarak satılan bir özelliği, araç satışlarını hızlandırmak amacıyla indirimli olarak sunabiliyorlar. Yada araçlar aynı dönemde makyajlanabiliyor ve farklı özelliklerle fakat aynı donanım paketiyle satışa sunulmaya devam ediyor. Bunun içi alacağınız aracın model yılı ve donanım paketi üzerinde bu detayı bilmeniz sizler için avantaj sağlayacaktır.

Hayalinizdeki arabaların teknik ve donanım özellikleri incelemek için kıyaslama yapma ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Çünkü hayalini kurduğunuz aracın uzunluğu, genişliği gibi ölçüler de önemli kriterlerdir. Örneğin hayalinizdeki aracı almışsınız fakat park etmekte zorluk çekiyorsunuz. Bunun gibi problemlerle karşılaşmamak için araba karşılaştırmaları yapmanız gerekir. Bu kıyaslamayı da yapmak için birkaç farklı yol deneyebilirsiniz. Bunlardan biri almayı düşündüğünüz araçlarla farklı test sürüşlerine katılarak kıyaslayabilirsiniz, katalogları inceleyebilirsiniz yada araç karşılaştırma sitelerini inceleyerek detaylar üzerinde bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sıfır yada ikinci el farketmeksizin tüm marka ve model, yıl ve donanım paketlerini sizler için listeleyen araba karşılaştırma sitesi olan arabavs.com üzerinden detaylı bilgileri, ek özellikleri incelerken araçları karşılaştırabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.