HaberTS- Haber Servisi- Türkiye, ilk defa Avrupa devletlerinin bu kadar ilgi odağı oldu; bu pandemi süreci insanlığa ne kadar zarar verdiyse faydalı yanları da oldu. Dünya Osmanlı devleti gerilemeye başladığından bu yana Avrupa’nın güçlü bir yer olduğunu hatta koca Osmanlı devletini çökerttiğini düşünüyordu. Osmanlı devleti her ne kadar kendi hatalarıyla çöktü desek te onlar kendi bildiklerini söylediler. Bu hastalıkla beraber hangi ülkenin ne kadar güçlü olduğu da ortaya çıktı; çok sevdiğimiz hayran kaldığımız Avrupa’da bizden çok güçlü devletlere sahip değilmiş. Özellikle ülkemizin doğu Akdeniz’de uyguladığı politika ve Avrupa’nın buna karşı çıkması bizi daha çok onlarla ilgili bilgi toplamaya itti. Bu şekil de onları da gerçek bir şekil de tanıdık; işte detaylar.

Avrupa bize emperyalist diyor

Avrupa, hem geçmişini hem de şimdi yaptıklarını bir anda unutup ülkemizi hedef aldılar ve bize emperyalist demeye başladılar; emperyalizm, 1. Dünya savaşı ile birlikte ortaya çıkmış bir kelimedir. Sömürücü düzeni daha bir kibar yapan bu kelime özünde aynı yola çıkar ve yaptığı şeyde aynıdır. 1. Dünya savaşı bitip de Avrupa devletleri daha doğrusu itilaf adı altında bulunan birlikle galip geldiğinde yenilen ülkeleri paylaşmak için planlar yaptılar; o dönemin üstünde olan Avrupa ise sizleri de biz gibi yapacağız ve demokrasi getireceğiz diyerek,  zengin kaynaklı ve fakir ülkeleri sömürmeye başladı.

Türkiye emperyalist değildir

Türkiye için bu cümleleri kurma kendi hatalarıdır; biz geçmişten bu8güne emperyalist bir ülke olsaydık, şimdi bütün dünya Osmanlıca konuşuyordu. Osmanlı devleti o kadar büyümesine rağmen ne kimsenin malını aldı ne de dil ve dininde değişiklik yaptı. Ülkemiz Türkiye’de doğu Akdeniz de kimsenin malına çökmedi. Libya bizi çağırdı ve yardım talebinde bulundu; Türkiye de bu talebe karşılık vererek onlara yardım etmeye gitti. Hem askerini hem de silahlarını tehlikeye atan Türkiye, bunun karşılığında bazı anlaşmalar yaptı; bu anlaşmalar gereği de şu an Akdeniz’de sondaj yapıyor yani yasal olmayan hiçbir durum göz önünde yok. Biz herhangi bir yeri işgal etmedik ve ya her hangi bir ülkenin topraklarına zorla girmedik. Emperyalist arıyorsanız, uzakta aramanıza gerek yok kendi kendinize bakmanız yeterli olacaktır.

Editör: TE Bilişim