İstanbul Avrupa Yakası’nın en bilindik ve merkezi ilçelerinden birisi olan Bayrampaşa; Eyüp Sultan, Gaziosmanpaşa, Zeytinburnu ve Esenler ilçelerinin tam ortasında, özel bir konumda yer alır. Ağırlıklı olarak iş ve eğitim amaçlı göç alan kentin öne çıkan özelliğini, iş merkezlerine olan yakınlığı oluşturur. Hem kendi hem komşusu olduğu semtlerin kimliğini bir arada yaşatan semt, emlak konusunda son yılların hızla gelişen semtleri arasında yer alır. Bir yanda yükselen gökdelenler, bir yanda ardı sıra uygulanan kentsel dönüşüm projeleri, bir yanda da eskinin değişmeyen Bayrampaşa’sı. Bu yönüyle küçük İstanbul’u andıran semt, tıpkı İstanbul gibi, beklentileriniz ve bütçenizle uyumlu bir daire kiralayabilmenizi mümkün kılar.

Bayrampaşa’da Daire Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Küçük bir metropolü andıran Bayrampaşa, hem göründüğünden daha büyük bir dünya, hem her köşesinde ayrı bir kimlik sunar. Bu nedenle daire alımlarında dikkat etmeniz gereken ilk detayı, yaşamayı düşündüğünüz Bayrampaşa köşesini tanımak oluşturur. Yakın olmak istediğiniz noktalar, düşündüğünüz hayat planı içerisine dahil olmasını istediğiniz iş, eğitim, sağlık ve sosyal içerikli olanaklar ile ulaşım koşulları hakkında ilgili net bilgi sahibi olmanız önem taşır. Öte yandan aylık kira bedeli için uzun vadede ayırabileceğiniz bütçe ve  içinde mutlu olabileceğinizi düşündüğünüz daire hakkında az da olsa düşünmeniz gerekir. Yapısal beklentilerinizle ilgili netleştireceğiniz ön fikirler, Bayrampaşa kiralık daire seçenekleri arasından çok daha kolay seçim yapabilmenizi sağlar.

Bayrampaşa’da Daire Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Bayrampaşa, farklı bütçe gruplarının tamamına hitap eden bir semt olmasıyla bilinir. Bu anlamda Bayrampaşa kiralık daire fiyatlarını etkileyen üç temel faktör bulunur. Bunların ilkini kiralamayı düşündüğünüz dairenin yapısal özellikleri oluşturur. Dairenin kaçıncı katta yer aldığı, manzarası, dekorasyonu, oda sayısı gibi detaylar, fiyatları üzerinde etkili olur. Aynı şekilde dairenin içinde bulunduğu apartman güvenlikli veya sosyal donatılara sahip bir sitede yer alıyorsa, ilave hizmet detaylarına sahip ise; sahip olacağınız avantajlar ölçüsünde kira fiyatları da artabilir. Bayrampaşa daire kiraları üzerinde etkili olan diğer detayı ise dairenin coğrafi konumu ile merkezi veya ünlü noktalara yakınlığı oluşturur. Aynı şekilde cadde üzeri veya yakınında yer alan bir daire, ara sokaklarda yer alan ikamesine nazaran daha yüksek kira fiyatları ile karşınıza çıkabilir.

Editör: TE Bilişim