Türkiye özellikle 2020 yılında Avrupa ve dünya gündeminden bir türlü düşmüyor; bizim onların manşetlerinde yer almak gibi bir niyetimiz yok ama onların bizi orada tutma niyetleri var. Türkiye, dünya için Osmanlı devleti devamı niteliğindedir;  ülkemiz sınırlarını biraz geçtiğiniz zaman Türk kelimesinden bahsettiğiniz de hemen Ottoman sözcüğünü duyarsınız. Bir de konuştuğunuz biraz yaşlı ve ya tarih bilinci olan biriyse bu sözü duymanız kesindir. Biz ne kadar yeni bir isim ve farklı ideolojilerle dünya gündeminde yer almak istesek te atalarımız onlarda ağır yara bırakmıştır. Dünya üzerinde birçok devlet gelişmek için çaba göstermesine rağmen sadece Türkiye ile uğraşmaktadırlar; ne zaman bitecek bunların Türk korkusu?

 Bizi kontrol altında tutmaya çalışıyorlar

Kendilerini fazla uyanık zanneden bu ülkeler topluluğu, bizim bir şeyden haberimiz yok sanıyorlar. Onlara medeniyeti öğretmemize rağmen hala adımıza barbar diyorlar. İki ırktan çok korkuyorlar; biri kendi içlerinde yaşayan almanlar biri de Türkler. Bu iki ırkta her kendini topladığında başlarına bela oldu ki yine olacaklarını düşünüyorlar. Almanya bir orduya bile sahip değil, bizim de şükür edelim tarihimiz de Atatürk diye bir ulu önder var. Atatürk olmasaydı ve 2. Dünya savaşı yaşanmasaydı şimdi küçük Anadolu coğrafyasında Türki cumhuriyetler gibi olurduk. Onların en güçlü zamanı bile bir Türk karşısında durmaya yetmedi. Şimdi Türkiye hızla büyüyor ve gelişiyor bu onları korkutmaya yetiyor.

Biz yolumuzdan asla şaşmadık

Türk esir bir hayat yaşamaz; bunu tarihin sayfalarına baktığınız da her zaman göreceksiniz; onlarca Türk devleti hepsi de farklı coğrafyada esir olmaktansa devlet kurmayı tercih etmiş. Türkiye’yi de bırakırsak ekmeğimizi elimizden alırlar korkusu her geçen gün büyüyor; Akdeniz’de gezmeyin dediler; olağanüstü bir Show yaptık. Ayasofya’yı açmayın dediler şimdi adı Ayasofya cami, onlar ne yapmayın dediyse Türkiye yaptı; onlarda kılını bile kıpırdatamadı. Bundan sonrada olacak durum bu ve değişmeyecek; ülkemiz iktidara kim gelirse gelsin devlet olarak baki kılıp halkı ile birlikte hedeflerine doğru koşar adım ilerleyecektir. Bunu ne Avrupa ne de arkasında duranlar başaramaz.

Editör: TE Bilişim