Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 2. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali düzenlendi. Ayvacık Güreş Arenası’nda düzenlenen etkinlikte Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen 200 deve güreşti.

Ayvacık panayır yeri alanındaki Güreş Arenası’nda düzenlenen deve güreşlerine Çanakkale’den, Balıkesir’den, Muğla’dan, Aydın’dan, Denizli’den, Antalya’dan ve İzmir’den gelen develer katılım sağladı. Ayvacık Belediye Başkanlığı Kupası’nda final mücadelesine katılarak derece alan Kanka ve Karaali isimli develerin sahiplerine kupaları Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin tarafından verildi. Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin burada yaptığı konuşmada, Ayvacık ilçesinde Osmanlı Devleti döneminde 18. yüzyılda 2 bine yakın devenin bulunduğunu ifade ederek, “Ayvacık’ın devecilik kültürü eski yıllara dayanıyor. Deve güreşleri Ege’nin önemli kültürel etkinlikleri arasındadır. Bu kültürel etkinliğin bu yıl ikincisini düzenledik. Yoğun bir katılımın olması da bizleri sevindirdi.Bu tür kültürel etkinlikleri sürdürmek istiyoruz” dedi.

Kupa güreşlerinin ardından Ayvacık Güreş Arenası’nda Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit düşen askerler için dualar da edildi.

Güreşlere AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de katıldı.
Kaynak: iha