Tüm dünyayı kasıp kavuran korona virüsüyle ilgili alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Azerbaycan ile ulaşımın bir süre boyunca sağlanamayacağı açıklandı.

Daha önceden İran ve Irak gibi komşu ülkelerle hem kara, hem de hava yolu ulaşımını kapatan Hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüşmesinin ardından geçici süreyle Azerbaycan ile de gidiş gelişlere müsaade edilmeyeceğini açıkladı. İki ülke arasında kargo alışverişinin ise kapsam dışında olduğu belirtilerek, ticari ürünlerin gidiş gelişinde bir problem yaşanmayacağı belirtildi.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ulaşımın durdurulmasının ardından toplamda ulaşım engeli yaşanan ülke sayısı 15’e yükselmiş oldu. Hatırlanacağı üzere Türkiye ilk olarak 3 Şubat 2020 tarihinde Çin ile havayolu ulaşımını kesmiş, daha sonrasında virüsün İran’da yaygınlaşmasıyla birlikte 23 Şubat 2020 tarihinde İran ile birlikte Irak ve İtalya ile ulaşım kesilmişti. Daha sonrasında Güney Kore ile kesilen uçuşlara 9 Avrupa ülkesi daha ilave olmuştu. Azerbaycan ile ulaşımın durdurulmasının ardından toplamda 15 ülkeye yükselen bu sayının virüsün etkilerinin yok olması sonucu sıfırlanabileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim