BARTIN (AA) - Bartın Valisi Sinan Güner, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güner, mesajında, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olan cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururu, heyecanı ve mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Anadolu insanının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun, vatan sevgisinin, egemenliğine sahip çıkma ve bağımsız yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eser olan cumhuriyetin sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesi olduğunu ifade eden Güner, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Büyük Önder Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil, cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' diyerek cumhuriyetimizi gençlerimize emanet etmiştir. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun hepimiz cennet vatanımız için var gücümüzle çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için el ele gönül gönüle geleceğe güvenle yürüyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 97.kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."

Kaynak: aa