Türkiye dini olarak iki bayram yapar; bunlardan biri geçmişte kalan ramazan bayramı, bir diğeri ise yaklaşan kurban bayramı.  Ramazan bayramında ülkemiz de sokağa çıkma uygulaması oldu ve şimdi gözler kurban bayramına çevrildi; insanlar tatil planı yapmak ve bavulları rahat rahat toplayabilmek için bu sorunun cevabını arıyor. İnsanlar şimdiden plan yapıp ta daha sonrasında boşta kalmak istemiyor; şimdiden plan yapıp aynı zamanda ucuza getirmek istiyor; devletimizden bir açıklama beklerken dün Fahrettin Koca, sağlık bakanı olarak açıklamayı yaptı. Uzun bir konuşma olmasa da pek çok konuya değinen sağlık bakanımız sokağa çıkma yasağı ile ilgili de birkaç söz söyledi. Peki, bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

 Bakan koca belli bir şey yok dedi

 Sayın sağlık bakanı bilim kurulundan bu konu hakkında olumlu ve olumsuz bir bilgilendirme gelmediğini söyledi. Biz de sayın sağlık bakanımıza soralım, bilim kurulu yasak gelsin dese yapacak mısınız? Tabi ki hayır. Bilim kurulu üyeleri sınav çok riskli derken sizler çocukları sınava soktunuz; akıl almaz görüntüler ortaya çıktı ve insanlar virüs içinde yüzdü.  Yani buna bilim kurulu değil karar veren mecralar sizlersiniz. Ülkemiz de bir yasak olup olmayacağı şimdiden çok belli ve iki ihtimal var. Bu iki ihtimalden bir tanesi kesinlikle olacaktır.

Sokağa çıkma yasağı uygulanmaz

Bu ülkede çok değil daha 2 hafta önce sırf çocuklar sınavı atlatsın ve turizm biraz canlansın diye sınav yapıldı; bayramda o kadar insan tatile gitmek için sıraya girmişken devletimiz sokağa çıkma yasağı mı uygular. Kesinlikle bir yasak gelmeyecek ve ya kişmiş bir yasak gelecektir. Kısmi bir yasak nedir; sokağa çıkma yasağı tatil mecralarında uygulanmayacak mesela; bu şekilde bir yasakta insanların tepkisine neden olacağı için tatil planı yapmak isteyenler şimdiden yapabilir ki ülkemiz de kurban bayramı tatili hem uzun olur hem de sokağa çıkma yasağı olmaz. Türkiye ekonomik açıdan bir Çin değil gerçekçi olmak her şeyden daha iyidir;  turizm de olmazsa o zaman insanlar zor durumda kalır. O yüzden tatile gitmek isteyenler gönül rahatlığı ile biletlerini alabilirler.

Editör: TE Bilişim