Beyoğlu’nun marka projelerini uluslar arası yatırımcılara tanıtmak için Gayrimenkul Fuarı MIPIM 2018’deki yerlerini alıyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Rekabetçi, yenilikçi, istihdam üretecek, teknoloji ve inovasyonun dönüştürücü gücünün farkında olan uluslar arası yatırımcıları Beyoğlu vizyonunun bir parçası olmaya davet edeceğiz” dedi.

Dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM 2018, 13-16 Mart 2018 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes kentinde yapılacak. Fuara dünyanın dört bir yanından, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 100’e yakın ülke katılacak. Türkiye’nin marka ilçelerinden olan Beyoğlu da fuara katılmak için hazırlıklarını tamamladı. Son yıllarda hızla yükselen ve yabancıların ilgi odağı olan Beyoğlu, gecen yıllarda olduğu gibi bu yılda fuarın ilgi odağı olacak. Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülüğünde fuarda yerini almaya hazırlanan Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (BIG), Beyoğlu’nun marka projelerini uluslar arası yatırımcılara tanıtılacak.

25 proje ve 25 firma ile tanıtılacak

Beyoğlu fuarda; Taksim 360, (Tarlabaşı) Galataport, Haliçport, Okmeydanı, Örnektepe Dönüşüm, Piyalepaşa İstanbul, AKM, Maksim, Narmanlı Han, Rumeli Han, Alkazar, Koç Müzesi Dolapdere, Martı Projesi, Benasta Beyoğlu, Krea, Ege Yapı, Tom Tom Gardens ve Taksim Camii’nin de aralarında bulunduğu 25 proje ve 25 firma ile görücüye çıkacak.

Hedefimiz ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nu ve yapılan yatırımları pazarlayabilecekleri her türlü organizasyonda yerlerini almaya gayret gösterdiklerini belirterek, “Beyoğlu Belediyesi ve BIG olarak MIPIM Gayrimenkul Fuarı’na 2015, 2016 ve 2017 yıllarında da yerimizi aldık, bu yıl da alacağız. Geçtiğimiz yıl 35 firma ve 47 proje ile katıldık ve sadece Beyoğlu’nu değil; İstanbul’umuzu ve ülkemizi de yatırımcılara etraflıca anlatma fırsatı yakaladık. Geçen sene yenilediğimiz Beyoğlu maketi fuarda yoğun ilgi görmüştü. Bu yıl da aynı hedefle ilçemizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

Yatırımcıları Beyoğlu vizyonunun bir parçası olmaya davet edeceğiz

Dünyanın şehir haritası değişse de İstanbul’un konumunun ve öneminin asla değişmeyeceğini de ifade eden Başkan Demircan, “İstanbul’un dünyaya açılan kapısı Beyoğlu da bu listedeki yerini koruyacak. Hatta, cazibesine cazibe katacak. Önümüzdeki üç yılda son 13 yılda Beyoğlu’nda elde ettiğimiz büyümeye denk bir gelişmeye imza atmayı hedefliyoruz. Şehirler arası rekabette açık ara öndeyiz. Bu gerçek tartışma götürmeyecek kadar açık ve nettir. Ülkemizin, İstanbul’un ve özellikle de Beyoğlu’nun yabancı yatırımcılara ihtiyacı vardır. Gündemimiz, yatırım, ilerleme, istihdam, rekabet, yenilikçilik Bu yıl da MIPIM’de rekabetçi, yenilikçi, istihdam üretecek, teknoloji ve inovasyonun dönüştürücü gücünün farkında olan uluslar arası yatırımcıları Beyoğlu vizyonunun bir parçası olmaya davet edeceğiz. Burası dün olduğu gibi bugün de dünyanın merkezidir. Dünyanın merkezinde ürettiğimiz fırsatlar herkese açık” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha