Binance kuşkusuz dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri. Türkiye’de de kullanıcıların en çok tercih ettikleri borsalar arasında yer alıyor. Binance tüm kullanıcılara hem para yatırma, hem işlem yapma, hem de para çekme konusunda pek çok kolaylık sunuyor. Binance’in kullanıcılarına sunmuş olduğu kolaylıklar ve avantajlar yalnızca bunlarla sınırlı değil. Örneğin Binance tarafından sunulan referans programı sayesinde kullanıcılar kripto para ticaret işlemlerinde ciddi komisyon indirimlerinden faydalanabiliyor. Peki Binace referans kodu nedir ve nasıl alınır? Sizler için bu konuyu aydınlatacak kısa bir rehber hazırladık…

Başlamadan önce şunu hatırlatmakta fayda var: Eğer Binance borsasında yeni bir üyelik açacaksanız ve ihtiyacınız olan şey yalnızca bir referans kodu ise, bu durumda girmeniz gereken Binance referans kodu DM7RYLX3’dür.

Binance Referans Kodu Nedir?

Binance borsası üzerinde işlem yapan ya da işlem yapmak isteyen her yatırımcı için çeşitli avantajlar getirecek olan Binance referans kodu, yüzde 25’e kadar daha az komisyon ödemenizi sağlar. Piyasada bulunan diğer kripto para borsalarından çok daha düşük komisyon oranları isteyen Binance’in, bir de ek olarak yüzde 25’lik bir komisyon indirimi uygulaması, ödemeniz gereken komisyon ücretlerini önemli ölçüde azaltır. Binance’e referans kodu olmadan üye olan bir kullanıcı %0,1 oranında bir komisyon ücreti öder. Yani siz 5000 USD değerinde bir işlem yaptığınız zaman ödemeniz gereken komisyon ücreti 5 dolardır. Fakat yüzde 25’lik bir komisyon indiriminden faydalanırsanız, bu durumda ödediğiniz komisyon ücretinin 1.25 dolarlık kısmını geri alırsınız. Her ne kadar küçük bir rakam gibi görünse de sürekli al sat yapan ya da büyük miktarlarda trade işlemi gerçekleştiren kullanıcılar için bu durum büyük oranda kar sağlar. Ayrıca referans kodu üzerinden kazandığınız bu küçük meblağlar, kısa süre sonra yeni yatırım harcamalarında kullanılacak bir birikim haline gelebilir. Peki Binance referans kodu nerede ve nasıl alınır?

Binance Referans Nasıl Alınır?

Binance referans kodu kullanmanın sunmuş olduğu komisyon indirimlerinden hem referans kodunu veren hem de referans kodunu kullanan kişiler faydalanır. Yani bu aslında bir win & win durumudur. Eğer henüz bir Binance kullanıcısı değilseniz, üyelik işlemleriniz sırasında sizden istenen bilgileri girdikten sonra en alt satırda bulunan referans kodu kutucuğuna referans kodu girmeniz istenir. Herhangi bir referans kodu girmeden de üyelik işlemlerini tamamlayabilirsiniz fakat bu durumda komisyon indirimlerinden faydalanamazsınız. Ayrıca referans kodu olmadan üye olduğunuzda sonradan bir referans kodu da ekleyemezsiniz. Bu yüzden Binance borsasına üye olurken mutlaka referans kodunu ilk aşamada girmenizi öneririz.

Eğer siz de bir Binance kullanıcı olmaya niyetliyseniz ve Binance referans kodu nasıl alınır bilmiyorsanız, bu durumda üye olurken girmeniz gereken Binance referans kodu DM7RYLX3’dür. Bu kodu girerek hemen şimdi komisyon indirimlerinden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Binance Referans Kodu Oluşturma

Bir Binance referans kodu oluşturma işlemi yapabilmek için öncelikle bir Binance hesabınızın olması gerekiyor. Eğer bir Binance hesabınız varsa profil sayfanız üzerinde yer alan referans sekmesine gitmeniz gerekiyor. Bu sekme üzerinde bir “referans kodu oluştur” butonu bulunur. Bu butona tıkladığınızda referans kodunuz oluşturulur. Bu referans kodunu isterseniz kopyalayarak arkadaşlarınıza gönderebilir ya da sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Böylelikle insanların sizin referans kodunuz ile üye olmasını sağlayabilir, bir yandan kendiniz komisyon indirimleri kazanırken bir yandan da başka kullanıcıların komisyon indirimleri kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Yeni referans kodu oluşturma sistemi pek çok açıdan avantajlıdır. Örneğin; Twitter, Instagram ya da diğer platformların her biri için farklı bir kod oluşturduğunuz zaman, bu ağlar üzerinden gelen yeni kullanıcı verilerini de ayrı olarak kontrol etmiş olursunuz. Dilerseniz hangi hesabın ne kadar kullanıcı getirdiğini ve hangi platformların daha fazla gelir sağladığını belirleyebilirsiniz. İstemezseniz yeni bir kod oluşturmadan ve sadece Binance borsasının size tanımlamış olduğu ilk kodu kullanarak da ek gelir elde etmeniz mümkün. Başka bir yöntem olarak; daha önce oluşturulan referans kodunun hemen altında bulunan “şimdi davet et” butonuna tıklayabilir ve arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.

Ayrıca Binance farklı oranlara sahip olan 20 adet farklı referans kodu oluşturmanıza izin verir. Siz de ne kadar çok kullanıcıyı kendi referans kodunuzla Binance’e davet ederseniz, o kadar fazla komisyon indirimi kazanmış olursunuz. Eğer Binance’e üye olmak isterseniz, üyelik işlemleri sırasında girmeniz gereken Binance referans kodu DM7RYLX3dür.

Binance Referans Kodu Avantajları

Binance üyelik işlemleri gerçekleştiren kullanıcılar için referans kimliği opsiyonel olarak belirlenmiştir. Yani girmeseniz de olur. Fakat bu durum size hiçbir şey kazandırmaz. Yani halihazırda size pek çok imkan ve avantaj sunacak bir durumu elinizin tersiyle itmenizi önermeyiz. Peki Binance referans kodu kullanmanın sunmuş olduğu başlıca avantajlar neler? Bununla ilgili şöyle bir liste oluşturabiliriz:

  • Binance referans kodu kullanarak üyelik gerçekleştiren her kullanıcı, diğer kullanıcılara oranla çok daha düşük komisyon ücretleri öder.
  • Eğer bir kullanıcı sizin referans kodunuzu kullanarak üye olursa, o kullanıcının yapmış olduğu her işlemden bir miktar komisyon alırsınız.
  • Borsanın kullanıcı sayısı ve popülaritesinin artmasına yardımcı olur, böylelikle uzun vadede borsanın sunacağı pek çok avantaja sahip olabilirsiniz.

Tüm bu avantajlar göz önünde bulundurulduğu zaman hem Binance Global referans kodu kullanmak hem de Binance TR referans kodu kullanmak büyük önem taşır. Sonuçta Binance referans kodu kullanmamak size hiçbir şey kazandırmaz. Eğer siz de Binance’e referans kodu kullanarak üye olmak isterseniz, referans kodu kutucuğuna girmeniz gereken Binance referans kodu DM7RYLX3 şeklindedir.

Editör: TE Bilişim