BOLU (AA) - Bolu Valisi Ahmet Ümit, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Ümit, mesajında, ailenin merkezinde yer alan kadınların, toplumun şekillendirilmesinde, geleceği inşa edecek nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki başrolde olduğunu belirtti.

Koşulsuz merhametin, sevginin, emeğin ve sabrın timsali kadınların güçlü olmaları durumunda, yetiştirdikleri evlatlarının da o kadar ayakları yere sağlam basan güçlü bireyler olacağını vurgulayan Ümit, "Tarihinden aldığı ilhamla vatan ve bayrak sevgisini, mukaddes değerlerimizi özümseyen kadınlarımızın milli ve manevi değerlerimizi haiz, ahlaklı, vicdanlı, dürüst, ülkesine ve milletine faydalı evlatlar yetiştirmek için kendilerini adayarak gösterdikleri özveri, her türlü takdirin üzerindedir." ifadesini kullandı.

Ümit, hiçbir kadının kötü muamele, psikolojik ve fiziksel şiddetin hedefi olamayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Devletimizin son yıllarda kadına şiddetle mücadelede gösterdiği kararlı tutum ve yaptırımlar başta olmak üzere, eğitimden istihdama, sosyal faaliyetlerden ekonomik desteklemelere kadar birçok alanda yaptığı düzenlemeler ve projelerle kadınlarımız, toplumsal hayatta çok daha aktif roller üstlenmişlerdir. Bilimsel çalışmalar, eğitim, siyaset, spor vb. nice alanda kadınlarımızın üstün başarıları, azim ve gayretleriyle geldikleri önemli görevler, bizim için büyük gurur kaynağıdır. Üstlendikleri sorumluluklarla ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için çalışan her bir kadınımızı desteklemek ve fırsatlar sunmak asli görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerimle; aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yakınları başta olmak üzere, yaşam mücadelesinin her safhasında fedakarca yakınlarının yanında yer alan tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyor, kadınların değerinin anlaşıldığı ve takdir edildiği bir dünya temennilerimle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü can-ı gönülden kutluyor, tüm hanımefendilere sağlık, mutluluk ve afiyetler diliyorum."

Kaynak: aa