Kobikom tarafından kullanıcılarına sunulan ve işletmeler açısından son derece avantajlı bir Bulut Santral (KobiPBX) hizmeti yazılım tabanlı bir IP santral sistemidir. Kurulumu ve kullanımı oldukça kolay olan Bulut Santral hizmeti sayesinde en gelişmiş hizmetlerden en uygun fiyatlarla yararlanmak mümkün olmaktadır. KobiPBX aynı zamanda işletmelere iletişim maliyetlerinde %70’e varan oranlarda tasarruf etme imkanını verir. Telefon sistemi dakikalar içinde kurulmakta olup santralin mobil telefonlarda kullanılması da söz konusudur.

Bulut Santral hat meşguliyeti olasılığını ortadan kaldırmakta olup kurumsal imajın desteklenmesinde de önemli rol oynar. İhtiyaca göre ölçeklendirildiği gibi coğrafi yedeklilik özelliği sayesinde kesintisiz haberleşmeye de imkan verir. Bu sayede herhangi bir taşınma durumunda iletişim kesintisi gibi istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalınmaz. Güvenli VoIP hizmeti kullanıldığından geleneksel santrallere göre tartışmasız bir avantaja sahiptir. Sınırsız sayıda dahili ve harici hat imkanı sağladığından birçok şube tek bir santral üzerinden yönetilebilir. KobiPBX ekonomik bir çözüm olarak çağrıların gelişmiş kuyruk yönetimi ile yönetilmesine olanak sağlar.

KobiPBX Bulut Santral İle Her Aramada Görünen Numarayı Değiştirebilirsiniz

Bulut Santral kullanan işletmeler yaptıkları aramalarda karı tarafın gördüğü numarayı her çağrıda otomatik bir şekilde farklı gösterme imkanını elde edebilirler. Ya da her numara için manuel seçimle belirli bir kısa kod tanımlayarak kullanabilirler. Böylece havuzdaki numaralarda hangisinden çıkış yapılmak istenirse önce o numaraya ait olan kısa kod tuşlanır. Daha sonra da aranmak istenilen numara çevrilir ve istenilen numara üzerinden çıkış yapma imkanından yararlanılabilir.

Aynı zamanda her kullanıcı kendisine tanımlanmış olan yetki dahilinde kendi portalını kullanma fırsatını değerlendirebilir. Kullanıcılar kendi ekranlarında sadece kendi çağrı geçmişlerini ya da faks geçmişlerini görüntülemeyi tercih edebilirler.

Tüm telefon sisteminin ve kullanıcı yetkilerinin tek bir portal üzerinden yönetilmesi mümkündür. Çalışanların dış arama yetki türleri ayarlanabileceği gibi yeni kullanıcılar oluşturulup kısıtlaması da söz konusu olabilir. Tüm bunlara ek olarak yapılan dış aramaların maliyetleri, kullanılan paketin dakika miktarı ile hesapta kalan dakikalar sistem üzerinden anlık olarak görüntülenebilmektedir.

Softphone uygulamasının cep telefonuna kurulması durumunda çağrıların internetin olduğu her yerde kullanılması söz konusu olabilir. Grandstream Wave ya da Zoiper Mobil Uygulama indirildiği durumlarda kullanıcı bilgileri QR kod kullanılarak tanımlanabilir ve kullanılabilir.

Bulut Santral’de bulunan ses kaydı özelliği sayesinde santral üzerinden gerçekleşen gelen, giden ve dahili görüşmeler ses kaydı altına alınabilmektedir. Böylece işletmelerin müşteri hizmetleri deneyimi iyileştirilebilmekte, çalışanlar denetlenebilmekte ve müşterilerle yaşanması olası uzlaşmazlıklar ortadan kaldırılabilmektedir.

İşletmeler Bulut Santral’i kullandıkları CRM yazılımlarına bağlayıp entegre etme imkanından da yararlanabilirler. Böylece son derece gelişmiş özellikler olan CRM üzerinden doğrudan çağrı başlatılması, yapılan görüşmelerin CDR ve Ses Kayıtları’nın CRM’deki kişi ya da müşteri kartı altında tutulması gibi imkanları kullanabilirler.

0850 Numara Hakkında Merak Edilenler

0850 numara alma kararı veren işletmeler santral üzerinden, yönlendirmeyle ya da uygulama aracılığı ile kullanım yapabilirler.

Santral ile;

KobiPBX IP Santral üzerinden olan kullanım seçeneği en verimli ve en özellikli kullanım seçeneği olarak kabul edilir. 0850 numara KobiPBX IP Santral üzerinden kullanıldığı zaman 0850’li numaranın sağladığı özelliklere ek olarak eş zamanlı sınırsız çağrı alma ve gönderme, tüm görüşmelerin ses kayıt altına alınması, online fax, işletmeye özel karşılama ve bekleme müziği gibi yenilikçi özelliklerden de faydalanılabilmektedir.

Mevcut IP PBX santral üzerinden yapılan kullanımlarda santralin IP tabanlı olması ve üzerinde VoIP dış hattının bulunması şarttır. Bu durumda 0850’li numara doğrudan işletmenin santraline SIP Trunk özelliğiyle bağlanmakta, arada herhangi bir cihaz olmaksızın kullanılabilmektedir. Bu yöntem tercih edildiğinde tek numara üzerinden eş zamanlı çağrı sayısı santralde bulunan SIP dış hat lisans sayısı ile sınırlı olmaktadır.

0850’li numaraların Analog (PTSN) uyumlu santralle kullanılması için arada IP hatların analog yapıya dönüştürülmesini sağlayan Gateway cihazına gerek duyulur. Santralin boş olan dış hat port sayısına göre Gateway cihazı tercih edilerek tek bir 0850 numara üzerinden ilgili sayı kadar çağrı alınıp göndermek mümkün olabilir.

Yönlendirme ile;

Ayda 75 TL ödeme karşılığında gelen çağrılar Türkiye mobil ve sabit hatlara toplamda 3 farklı numaraya sınırsız yönlendirilebilir. 0850 numara IVR üzerinden yönlendirme ile kullanıldığında mini bir santral hizmetinden yararlanılabilir. Gelen çağrılar standart karşılama anonsuyla karşılandıktan sonra her tuşlama en çok 3 birim olmak üzere farklı numaralara yönlendirilir. Buna ek olarak bekleme müziği, mesai saati belirleme gibi gelişmiş özelliklerle karşılama yapılarak kurumsal bir görünüm sergilenebilir ve tüm görüşmeler ses kayıt altına alınabilir.

0850 numarayı mobil ya da sabit telefona yönlendirmek mümkündür. Gelen çağrılar numaraya tanımlı olan ses paketinin dakikalarından harcama yapılarak tercih edilen numaraya yönlendirilebilir. Ücretlendirme yönlendirilen numaranın arama ücreti ile aynı olup hem yurt içi hem yurt dışı numaralara yönlendirme yapılabilmektedir.

Uygulama ile;

Bilgisayar üzerinden 0850 numara kullanılması için Softphone uygulaması yüklenmesi gerekir. Program üzerinden internet olduğu sürece 0850 numara kullanılıp çağrı yapmak ve almak mümkündür. Numara tahsis işlemleri tamamlandıktan sonra SIP kullanıcı bilgisi işletme ile paylaşılmaktadır. Bundan sonra bilgisayara uygun programın seçilmesi ve kurulumunun yapılması için https://www.kobikom.com.tr/ Yardım sayfasından destek alınabilir.