Çamaşır makinelerinin temel çalışma prensibini yerine getirebilmesinde deterjan çekmecesinin oldukça önemli bir rolü bulunmaktadır. Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların 100% hijyenik hale gelmesi ve uzun süren hoş kokulara sahip olabilmesi için gerekli olan temizlik malzemeleri deterjan çekmecesine koyulur. Çamaşır makinesi kullanma kılavuzunda belirtilen miktarlara uygun olarak çamaşır makinesi deterjanı ve yumuşatıcısı ilave edilerek, sorunsuz ve kaliteli bir kullanım gerçekleştirilir. Ancak bazı durumlarda çamaşır makinesi deterjan çekmecesinin kullanılamaması gibi bir durumla karşı karşıya kalınabilir. Çamaşır makinesinin yerine oturtulamaması makineyi genel kullanabilme imkanını ortadan kaldırabilir. Böyle bir durumda en hızlı şekilde merkezi hizmetlerine başvuruda bulunmalısınız.

 Çamaşır Makinesi Deterjan Çekmecesinin Kırılması

Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesi açılıp, kapatılırken ya da temizlemek için tamamen çıkartıldığında fiziksel darbelere bağlı olarak kırılabilir veya çatlayabilir. Böyle bir durumda çamaşır makinesinin yerine oturmaması, kilitlenmemesi ya da deterjan ve yumuşatıcıyı akıtması gibi sorunları yaşamanıza neden olur. Bu yüzden deterjan çekmecesi ile ilgili olan tüm sorunların çözümü için en hızlı şekilde merkezine başvuruda bulunmalısınız. Çamaşır makinesinin haznesine oturması için yumuşatıcı bölümünde mavi bir parçası bulunur. Bu parçanın üzerine parmakla baskı uygulanarak, yerine oturması sağlanabilir. Eğer bu mavi parça kırılmış ise yerine oturmayacak ve her çektiğinizde tamamen yerinden çıkacaktır. Ayrıca yerine tam oturmadığından deterjan ve yumuşatıcının kanaldan kazana aktarılması konusunda da sorunlar teşkil edebilir.

Çamaşır Makinesi Deterjan Çekmecesi Değişimi

Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesinde söz konusu olan bu sorunun giderilmesi için deterjan çekmecesinin komple değiştirilmesi gerekliliği oluşabilir. Çamaşır makinesinin deterjan çekmecesinin yumuşatıcı gözünde bulunan mavi parçanın kırılmış olmasından dolayı sorun yaşıyorsanız ekonomik şekilde çözüm sağlanabilir. Sadece yumuşatıcı gözünde bulunan mavi parçanın değiştirilmesi ile ekonomik bir çözüm sağlanabilir. Ancak çamaşır makinesi deterjan haznesinin kırılmış ya da çatlamış olması durumunda uzman teknikerlerimiz tarafından komple yeni bir çamaşır makinesi deterjan çekmecesi takılmaktadır. Bu değişim işlemi 1 yıl garanti desteği ile hızlı ve kaliteli bir şekilde uzman teknikerlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir.