SAMSUN (AA) - Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Kılıç, mesajında, bayramların insanları birbirlerine yakınlaştıran, aynı duygularda buluşturan, umut, birlik ve beraberlik sağlayan müstesna günler olduğunu belirtti.

Dargınlıkları ve kırgınlıkları unutturan, dayanışmayı, yardımlaşmayı artıran, hoşgörü, kardeşlik duygularını güçlendiren bayramların anlam ve önemine uygun olarak kutlanması gerektiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında her ne kadar yakınlarımızla ve sevdiklerimizle beraber olamasak da, Ramazan Bayramı'nda kalplerimiz ve gönüllerimiz bir olacaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz bir zorluk yoktur. Bu zor günleri de el ele vererek birlikte geride bırakacağımıza olan inancımız tamdır. Bu yıl Ramazan Bayramı'nın manevi ruhuna uygun bir şekilde, tedbirler elden bırakılmaksızın kutlanması en büyük temennimizdir.

Bayramın, bilhassa Filistin ve İslam coğrafyasında umutsuzluk, acı ve gözyaşları içinde yaşamak durumunda kalan kardeş halkların yaralarına merhem olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bayramlar toplumsal barış için, sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için mükemmel bir vesile, eşsiz bir fırsattır. Bu vesileyle Filistin’de dökülen kanın ve gözyaşının bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, mübarek Ramazan Bayramı'nın ülkemize, tüm insanlığa sağlık, huzur ve barış getirmesini diliyorum. Aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum."

Kaynak: aa