ÇAYKUR işçi alımı başvuruları 4 Mart 2022 tarihinde sona erecek. Başvuru işlemlerini tamamlayanlar için şimdi sırada ÇAYKUR işçi alımı kura çekimi yer alıyor. 28 Şubat'ta başlayan başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından işçi alımı kura çekimi gerçekleştirileceği bilgisi verilmiş olup kura tarihi de belli oldu. Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerini kapsayan ÇAYKUR işçi alımı kura çekimi Mart ayının sonunda düzenlenecek. Peki; ÇAYKUR işçi alımı 2022 başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte ÇAYKUR işçi alımı sürecine yönelik bilgiler.

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI BİTTİ Mİ?

ÇAYKUR işçi alımı başvuruları 4 Mart 2022 Cuma günü sona eriyor. Başvurular İŞKUR İl ve İlçe Müdürlükleri aracılığıyla veya www.iskur.gov.tr resmi internet sitesinden gerçekleştirebilecek.

İşçi adayları ikamet ettikleri İl için bildirilen işyerlerimizden sadece biri için iş başvurusu yapacaktır. Birden çok işyeri için başvuruda bulunanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

ÇAYKUR internet sitesi tarafından yapılan açıklamaya göre; "Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun İllerinde işçi ihtiyacı bulunan yaş çay fabrikalarımıza 350 geçici beden işçisi (tahmil tahliye); Rize Cumhuriyet Çay Fabrikasına 19 engelli geçici işçi, Artvin Arhavi Çay Fabrikasına 11 engelli geçici işçi; 100. Yıl Pazarlama ve Üretim Bölge Müdürlüğüne 250 lise ve dengi okul mezunu teknik kariyerli geçici işçi noter kurası ile alınacaktır." İfadelerine yer verilmişti.

Yazılı duyuruda kura tarihi ve saati hakkında da bilgi verilmişti.

Kura sürecinin detayları şu ifadelerle paylaşılmıştı; Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun illerinde işe alınacak geçici işçiler, 29 Mart 2022 Salı günü saat 10.00 da Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonunda İŞKUR nihai listeleri esas alınarak noter tarafından yapılacak olan kura çekimiyle belirlenecektir. İşe girmeye hak kazanan işçiler talep ettikleri işyerine 2022 yılı yaş çay kampanyası açılışından itibaren işe başlatılacak; başvuru şartlarını taşımayan, işe başlamayan veya istenen belgeleri süresi içinde ibraz edemeyenlerin yerine yine noter kura sıralamasında belirlenen yedek listedeki sıralamaya göre işyerine tahsis edilen sayı kadar işçinin işe başlaması sağlanacaktır.