Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 27 Mart 2018 tarihinde ÇAYKUR ile konfederasyona bağlı Öz Gıda-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen protokol imza törenine katıldı.

İmza törenine Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, Öz Gıda-İş Sendikası yöneticileri, ÇAYKUR yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

“Bugün tarihi bir günü yaşıyoruz”

İmza protokolünde konuşan Mahmut Arslan, “Bugün imzaladığımız bu protokol ile tarihi bir günü yaşıyor, tarihe bir not düşüyoruz. ÇAYKUR’un tarihinde ilk kez geçici mevsimlik işçilerin 180 gün çalışmalarını sağlayacak bir noktaya gelmiş olmaktan hem ÇAYKUR adına hem çalışanlar adına hem de ülkem adına büyük bir memnuniyet duyuyorum. 180 günlük çalışma şartlarının oluşturulması ÇAYKUR’daki değişimin ve başarının bir göstergesidir. Bunun için ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun 7 yıllık süreç içerisinde geliştirdiği projeler, özverili çalışmaları, ÇAYKUR’u bir dünya şirketi yapma konusundaki çabaları büyük ölçüde öneme sahiptir. Geçici ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 180 güne çıkarılmasının en büyük mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlarımıza ve hükümetimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇAYKUR’un geleceğe taşınması için destek olmaya çalıştık”

HAK-İŞ’in işçi işveren ilişkilerini rekabet üzerine ya da çatışma üzerine değil, uzlaşma ve dayanışma üzerine inşa etmeye çalıştığını belirten Arslan, “HAK-İŞ olarak ÇAYKUR’un geleceğe taşınması, daha verimli ve daha kaliteli hizmet vermesi ve her yönüyle ÇAYKUR’u Türkiye’nin yıldızı yapacak tüm konularda destek olmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

“Geçici ve mevsimlik işçilerimizin elde ettiği kazanımları büyük bir başarı olarak görüyorum”

Arslan, şöyle devam etti: “Geçici ve mevsimlik işçilerimizin elde ettiği bu kazanımları ben büyük bir başarı olarak görüyorum. ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin geleceklerini ÇAYKUR’da görmelerini sağlayacak önemli bir adım attık. Bugün geldiğimiz noktayı çok önemli buluyorum. Bundan sonra bize düşen ÇAYKUR’u birlikte geleceğe taşımaktır. ÇAYKUR’un başarısı için birlikte çalışacağız. Çünkü ÇAYKUR’un başarısı bizim başarımızdır. İmza protokolünde emeği geçen ÇAYKUR Genel Müdürümüz İmdat Sütlüoğlu’na, Öz Gıda-İş Sendikamıza, Kamu İşverenleri Sendikası Genel Sekreterine çok teşekkür ediyorum.”

“ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerimiz bundan sonra 180 gün çalışabilecekler”

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise, HAK-İŞ ve Öz Gıda-İş Sendikası ile yaptıkları görüşmeler sonucunda bir ek protokol imzalamaya karar verdiklerini vurgulayarak, “Bu düzenlediğimiz ek protokol ile ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerimiz bundan sonra 180 gün çalışabileceklerdir. Daha önce 120 gün civarında bir çalışma oluyordu. Bu protokol ile işçilerimize çok önemli bir ek avantaj hep beraber sağlamış oluyoruz. İmzaladığımız protokolün işçilerimize, bölgemize, sendikalarımıza, ülkemize ve ÇAYKUR’umuza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, teşekkür ediyorum” dedi.

“Bugün tarihi bir anlaşmaya imza atıyoruz”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin ise şunları söyledi:

“Bugün bir anlamda tarihi bir anlaşmaya imza atıyoruz. Öz Gıda-İş Sendikası olarak 2007 yılında başladığımız örgütlenme faaliyetlerimizde o gün arkadaşlarımıza bir söz vermiştik. 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan taşeron, geçici ve mevsimlik işçilerimizi kapsayan devrim niteliğinde bir değişiklik yapıldı. O kapsamda mevsimlik ve geçici işçilerimizin de çalışma süreleri 9 ay 29 güne kadar uzatıldı. Geçici ve mevsimlik işçilerimiz için önemli bir kazanımı bugün protokolümüzü imzalayarak taçlandırdık. İmzalanan bu protokolün HAK-İŞ Konfederasyonumuza, sendikamıza ve ÇAYKUR’a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından karşılıklı olarak imzalar atıldı.
Kaynak: iha