Geçmişten günümüze güzellik algısının değişmesi ile ve doğallıktan uzaklaşılmasıyla beraber estetiğe olan talep de bir hayli arttı. Eskiden genellikle estetik kadınlar yaptırırken artık birçok erkekte güzelleşmek için estetik yöntemine başvuruyor. Günümüzde hem yabancı hem de birçok Türk ünlüde çene estetiği ameliyatı yaptırmaktadır. Estetik sayesinde insanlar hem istediği güzelliğe kavuşuyor hem de toplumda daha özgüvenli bireyler haline geliyor.

Yüz hatları, burun ve çene yapısı yüzü ortaya çıkarır ve bu nedenle oldukça önemlidir. Çene yapısı burunun görünümünü de önemli ölçüde etkilemektedir. Burun daha çok ortaya çıkarken, yüz hatları da daha güzel görünür. Teknolojinin artmasıyla ve estetiğe talebin çoğalmasıyla beraber beğenmediğiniz ya da değiştirmek istediğiniz her yerinize günümüzde kolay bir şekilde estetik yaptırmak mümkün. Bu makalede çene estetiği hakkında tüm merak ettiklerinize cevap bulacak ve kafanızdaki soru işaretlerini gidereceksiniz işte tüm detaylar.

Çene Estetiği Ameliyatı Hakkında

İnsanlar İçin yüz oldukça önemli bir bölgedir, insanlar ile iletişimde iken direkt yüzünüze odaklanır ve sizinle öyle iletişimde olurlar, bu nedenle yüzün orantılı ve kusursuz olması da çok önemlidir. Yüzünüzde orantısız ya da kusurlu bir yer varsa günümüzde estetik müdahale ile düzeltmek çok basit. Hem de acısız, ağrısız ve çok kısa sürede. Bakıldığında çenesi burnundan önde olup, orantısız bir çene yapısına sahip olan insanlar İçin de çene estetiği uygulaması mümkün.

Çene estetiği ile hem yüzünüz daha kusursuz görünecek hem de özgüveniniz artacak, orantısız ya da kusurlu bir yüz insanların özgüvenini kırıp, toplumdan uzaklaştırabiliyor. Bu nedenle insanlar iletişimi azaltıp, kendilerini karamsarlığın tam ortasında bulabiliyor. Basit bir çene estetiği ameliyatı sayesinde bunların hepsinin önüne geçebilirsiniz. İşte çene estetiği ameliyatı hakkında diğer detaylar.

Çene Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Çenesi orantısız olup kusurlu olan insanların başvurduğu çene estetiği ameliyatı yöntemi oldukça basit, ağrının ve acının da en minimum olduğu estetik ameliyatlardan bir tanesidir. Bu estetik uygulama 2 saat gibi kısa bir sürede gerçekleşir. Çene ameliyatının da çeşitleri vardır. Bazı insanların çenesi daha sıkıntılı bir yapıda iken bazı insanların ise küçük müdahaleler ile çene yapıları düzeltilebilecek şekildedir. Bu durum ameliyat süresini uzatıp kısaltabilir. Net bir şekilde ameliyat süresini belirlemek için öncelikle Uzman bir estetisyenin çene yapınızı incelemesi ve ona göre bir müdahale yöntemini seçmesi gerekmektedir.

Çene estetiği ameliyatı günümüzde hem kadınların hem de erkeklerin en çok başvurduğu estetik ameliyat yöntemlerden bir tanesidir, cinsiyet ayırmaksızın herkes bu estetik yöntemi tercih edebilir. Fakat bu estetik uygulama İçin 20 yaşından büyük olmanız gerekmektedir. Böylece yüzünüzün yapısı da tam olarak oturmuş olacak. Bireylerin yüzü, kemik yapısı ve şekli belirli bir yaşa kadar tam oturmaz, değişebilir. Bu nedenle her estetik müdahalenin belirli bir yaşı vardır.

Çene Estetiği Zor Bir Ameliyat mı?

Çene estetiği ameliyatı hastanın durumuna göre değişiklik göstermektedir. İstenilen şekilde çene ileri ya da geriye doğru müdahale ile alınabilir. Kısa süren bu işlem sonrasında bireyler istediği çene yapısına kolaylıkla sahip olabilirler, Prof. Dr. Kemal Uğurlu ve engin bilgisi, tecrübesi ile bu işlem ve tedavi süreci oldukça basit ve kolay ilerleyecektir. Fakat bazı çene yapısı bozukluğu ile ameliyat süreci daha da uzayabilir ve gerektiği taktirde kemik de kesilebilir. Çene ameliyatı öncesinde herhangi bir şey yapılması gerekmemektedir.

Çene Ameliyatı Sonrası Süreci

Çene estetiği genellikle çok zor bir estetik müdahale olmadığından ötürü, işlem sonrası da oldukça basit ve minimum ağrılıdır. Kişi çene estetiği sonrasında bir sıkıntı çıkmazsa ya da herhangi bir farklı müdahale gerekmezse aynı gün taburcu olup rahatlıkla evine gidebilir. Fakat aynı gün banyo yapıp, duş alamaz. Operasyondan en az 1-2 gün geçmesi gerekmektedir. Ağrı ve şişlik sorunu da operasyon sonrası görünmektedir. Elbette operasyonun hemen sonrası tamamen günlük yaşantınıza dönemezsiniz. Ağrı ve şişlik mutlaka olacaktır. Bu süreçte çene bölgenize oldukça hassas davranmalı ve korumalısınız.

Ağrı ve şişlik en az bir hafta sürebilir. Fakat dayanılmayacak ağrılar değildir, çeşitli ağrı kesiciler ile bu ağrı ve acılar minimum seviyeye düşürülebilir. Şişliğin ve ağrıların tamamen düzelmesi ve istediğiniz görünüme tam olarak kavuşmanızda yaklaşık olarak bir ayı bulabilmektedir. Ayrıca yemek yeme meselesi de oldukça önemlidir. Özellikle de operasyon sonrası ilk 24 saat kesinlikle bol su tüketmeli ve çok soğuk, çok sıcak içecek ve yiyeceklerden kaçınmalısınız. Operasyon bölgenize de belirli bir süre olabildiğince hassas davranmalısınız. İlk birkaç gün size ve ameliyatlı bölgeye yardımcı olacak ve rahatlatacak sıvı, yumuşak ve püreli şeyler tüketmelisiniz. Derideki dikişler ise genellikle ilk hafta içerinde doktorun uygun gördüğü zamanda alınır.

Çene Estetiğinde Risk Var mı?

En küçük operasyonda da bile küçük dahi olsa riskin olduğunu göz önünde bulundurursak çene estetiğinde de küçük de olsa bazı riskler bulunmaktadır. Bu risklerin bazıları geçici birkaç ay olurken bazıları ömür boyu hastada kalabilir. Dilde hissizlik ya da tat hissini kaybetme gibi küçük ve nadir görülen riskler bulunmaktadır. Fakat çene estetiği operasyonunda ölüm riski yoktur. Operasyon sonrası herkeste oluşan çeşitli ağrılar, morluklar ya da şişlikler birkaç hafta içerisinde tamamen geçmektedir. Yani kalıcı değildir.

Operasyon sonrası oluşan sürecin bir parçasıdır. Operasyon sonrasında gerek hareket, gerek yiyecek içecek olmak birçok konuda süreci doktor takibi altında doktorunuzun dediklerini doğru ve düzenli bir şekilde uygularsanız, güzel yönetirseniz bu süreç daha kısa ve daha olumlu bir şekilde geçer. Sizde daha rahat bir operasyon süreci geçirmiş olursunuz.