TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi önümüzde 2023 hedefleri var, inşallah Türkiye'yi hedefler ile buluşturarak gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir ülke bırakacağız." dedi.

Erdoğan, partisinin Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Salonda bulunan vatandaşların "Reis bizi uzaya götür" sloganlarına yönelik Erdoğan, "Tamam da bakaruk. Onun çalışmasını biliyorsunuz Ofli yapar. Bu çalışmanın neticesinde kim kazanırsa onu uzaya göndeririz. Şunu da söyleyeyim ha, bu bir bayan da olabilir, erkek de olabilir. Kim kazanırsa o Türkiye inşallah yeni bir adımı bu şekilde de atmış olacak." diye konuştu.

Türkiye'yi kalkınma ve demokrasi mücadelesinde en ileri seviyeye çıkardıklarını belirten Erdoğan, "Şimdi önümüzde 2023 hedefleri var, inşallah Türkiye'yi bu hedefler ile buluşturarak gençlerimize 2053 vizyonlarını hayata geçirebilecekleri bir ülke bırakacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıkları hizmetlerden Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına her karış toprağının istifade ettiğini aktararak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu çerçevede son 18 yılda Trabzon'a ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? Eski rakamla 35 katrilyon lira tutarında yatırım yaptık Trabzon'a. Bu yatırımlarla eğitimde şehrimize 2 bin 952 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci bir devlet üniversitesi olarak Trabzon Üniversitesini faaliyete geçirdik. Yükseköğrenim öğrencileri için 8 bin 794 kişi kapasiteli yurt binaları hizmete açtık. Halen 500 kişilik yükseköğrenim yurdumuzun inşası, 1500 kişilik yurdumuzun da proje çalışmaları devam ediyor. Şehrimize 41 bin seyirci kapasiteli stadyum ile birlikte toplam 62 spor tesisi inşa ettik. Sosyal yardımlarda Trabzonlu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 2 katrilyon lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta 15'i hastaneden oluşan toplam 52 sağlık tesisi yaptık, yatak kapasitesi 900 olan Trabzon Şehir Hastanemizin inşasına başladık. Şehir hastanemizle birlikte 6 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Toplu konutta 8 bin 37 konutun yapımını tamamladık, 683 konutun inşası sürüyor."

Akçaabat Millet Bahçesi'nin hizmete sunulduğunu, Avni Aker ve Vakfıkebir Millet Bahçelerinin inşasının devam ettiğini belirten Erdoğan, ulaşımda 73 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 262 kilometreye çıkardıklarını bildirdi.

Erdoğan, tünelleri, köprülü kavşakları ve köprüleriyle yaklaşık 1,5 milyar maliyetle hayata geçirdikleri Kanuni Bulvarı ile Akyazı ve sahil bağlantı yollarının kalan kesimlerinin bu yıl tamamlanacağını söyledi.

Yapımı 24 saat kesintisiz devam eden Trabzon Aşkale yolu Zigana Tüneli ve bağlantı yollarını da bu yıl bitireceklerini vurgulayan Erdoğan, "Of-Balaban yolunu, Yomra, Özdil ve Yağmurdere yolunu, Of-Çay kara yolunu ve Akçaabat-Düzköy yolunu yine bu yıl inşallah nihayete erdiriyoruz. Bakan burada, onun için Sayın Bakan bir aksaklık, inşallah olmasın. Akçaabat-Arsin güzergahındaki raylı sistemi de hayata geçirmek için çalışıyoruz. Trabzon-Erzincan hızlı tren projemizin güzergah etüt çalışmalarını seneye tamamlıyor, ardından inşaatına başlıyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Trabzon'un içme suyu ihtiyacını karşılamak için bir tesisi hizmete aldıklarını, 2 tesisin ise yapımının devam ettiğini, Atasu Barajı'nı Trabzon'a kazandırdıklarını, Trabzon'da toplam 103 adet taşkın koruma tesisini yaparak şehir merkezinin 211 adet yerleşim yerini ve 10 bin dekar araziyi taşkınlardan koruduklarını kaydetti.

Solaklı Vadisi'nde örnek bir proje hayata geçirdiklerini bildiren Erdoğan, Altındere Sera Gölü ve Uzungöl'ün de içinde olduğu 9 tabiat parkında gerekli çalışmaları yaparak tabiat turizmine katkı verdiklerini ve Trabzon'a toplam 2 milyar lira tutarında tarımsal destek sağladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrede yeni görev alacak teşkilat üyelerine başarılar diledi.

- Notlar

AK Parti Trabzon 7. Olağan İl Kongresi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Fatma Betül Sayan Kaya, Çiğdem Karaaslan, Erkan Kandemir, Mahir Ünal ve Nurettin Canikli katıldı.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, günün anısına üzerinde Osmanlı tuğrası bulunan tabloyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye etti.

​​​​​​​(Bitti)


Kaynak: aa