Manisa ve Elazığ'da yaşanan deprem sonrası Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde artçı depremlerin yaşanması halkta korku ve paniğe neden olurken, deprem uzmanları tarafından yapılan uyarılarda bu korkuyu artırmaya devam ediyor.

Özellikle İçişleri Bakanlığı Süleyman Soylu'nun İstanbul'da büyük bir deprem beklediklerine dair yaptığı açıklama sonrası, bazı deprem uzmanları da Türkiye'nin farklı bölgeleri için deprem uyarısında bulundular. Son uyarı ise, 2008 yılında Türkiye'deki depremler üzerinde tahminlerde bulunarak 2020 yılı deprem yılı olacak diyen Profesör Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan geldi.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan yaptığı açıklamada, ege denizi üzerinde simam adasında büyük bir deprem beklediğini ve bu depremin Isparta, Burdur, Denizli, Çameli ve Fethiye gibi yerlerden de kuvvetli bir şekilde hissedilecek dedi.

2020 Yılını 2008'de Tahmin Etmiş

Diğer yandan Ahmet Ercan tarafından 2008 yılında, 2020 yılının deprem yılı olacağına dair bir açıklama yaptığı ortaya çıktı. Deprem uzmanı 2008 yılında yaptığı açıklamada, 2020 yılında farklı depremlerin yaşanacağını ve bu yılın depremler yılı olacağını söylediği görüldü. Deprem uzmanı tarafından ortaya atılan bu öngörünün gerçekleşmesi nedeniyle, yaptığı yeni tahminlerde korkuya neden oldu.

Simam Adası'nda Büyük Deprem Bekliyorum

Profesör Dr. Övgün Ahmet Ercan, özellikle ege denizi üzerinde bulunan simam adasında büyük bir deprem yaşanacağını belirterek, bu depremin bölgedeki çeşitli illerde de kuvvetli bir şekilde hissedilecek hissedileceğine açıklamalarda bulundu. Manisa Akhisar bölgesinde yeni bir deprem beklemediğini açıklayan Ahmet Ercan, burada bir deprem yaşansa bile, 6 şiddetini geçmeyeceğini belirtti.

Akhisar'da bulunan fay hattının üzerinde 15 kilometrelik kırıklar oluştuğunu ve burada gerginliğin boşaldığını belirten Ahmet Ercan, bu sebeple Akhisar ve çevresinde büyük bir deprem yaşanma riskinin oldukça az olduğunu söyledi. Depremlerin hangi tarihte ve kaç şiddetinde olacağını bilmenin mümkün olmadığını söyleyen deprem uzmanı, her zaman depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Son 50 yıl içerisinde Türkiye'de yaşanan depremlerin açık bir şekilde Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğunu ve buna karşı yeterli önlem alınmadığını belirten uzmanı, vatandaşa dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Depremde panik yapmanın daha olumsuz sonuçlar doğuracağını söyleyen Övgün Ahmet Ercan, sakin kalınarak alınabilecek en pratik önlemin alınması gerektiğini söyledi.