Uzun zamandır konu olan asgari ücret ve EYT gündemin ana maddesi haline geldi. Milli Harekat Partisi Lideri Devlet Bahçeli hükümete seslendi. Bahçeli, "EYT sorunu çözülerek gündemden çıkarılmalıdır. Asgari ücretle yaşayan vatandaşlarımızın da enflasyona ezdirilmemesi, ücretlerin iyileştirilmesi temennimizdir. İnsanların haklı taleplerini karşılamak bizim zorunluluğumuzdur." ifadelerini kullandı. İşte tüm detaylar...

Milli Hareket Partisi Lideri Devlet Bahçeli parti grup toplantısında uzun zamandır gündemde yerini alan EYT ve asgari ücret için açıklamalar yaptı. Cumhur İttifakı'nda çatlak olduğu söylentilerine sert tepki göstgeren Bahçeli birlik beraberlik mesajları verdi.

Öncelikle EYT sorunu hakkında konuşan Devlet Bahçeli asgari ücrete de değindi. EYT ve 3600 ek gösterge konusunda açıklamalar yapan Devlet Bahçeli, "Bütçe imkanları doğrultusunda, kademeli geçişle birlikte EYT sorunu Meclis'te görüşülecek bu sorun ortadan kaldırılacaktır. 3600 ek göstergenin verilmesi için hükümetimize her desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonrasında sözlerine devam eden Bahçeli, "Asgari ücretle yaşayan vatandaşlarımızın enflasyona ezdirilmemesi, ücretlerin iyileştirilmesi temennimizdir. İnsanların haklı taleplerini karşılamak bizim zorunluluğumuzdur. Aralık ayında toplanacak komisyonun enflasyon üzerinde bir zam oranı belirlemesi temennimizdir." sözleriyle konuşmasını tamamladı. Sizler, Devlet Bahçeli'nin bu konuşması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kaynak: https://www.5nhaber.com/foto/8207628/ak-parti-grup-baskan-vekili-asgari-ucret-hakkinda-aciklama-yapti-cahit-ozkan-ekonomik-sikintilar-bitecek

Editör: TE Bilişim