Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ABD’nin New Jersey eyaletinde hizmet veren camileri ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir dizi program kapsamında gittiği ABD’de, Washington ziyaretini tamamlayarak New Jersey eyaletine geçerek geçti. Erbaş, New Jersey’de faaliyet gösteren Murat ve Selimiye camilerine ziyaretler gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Selimiye Camisi’ne gelişinde Dernek Başkanı Yener Hendenoğlu ve Yönetim Kurulu yetkilileri tarafından karşılandı. Erbaş, Selimiye Cami’nde din dersi eğitimi alan çocuklarla yakından ilgilenerek Camii imamı İbrahim hoca ve dernek yetkililerine teşekkür etti.

ABD’nin New Jersey eyaletinde faaliyet gösteren Burlington County Selimiye Camii Derneği tarafından projesi tamamlanarak yeri de satın alınan ve 7 milyon dolara mal olması beklenilen dört minareli caminin yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak, Dernek Başkanı Yener Hendenoğlu ve yöneticilerinden bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türk toplumu ve iş adamlarıyla da bir araya gelerek beraberindeki heyetle birlikte onuruna verilen yemeğe katıldı.

Erbaş, Burlington County Selimiye Camii Derneği tarafından projesi hazırlanarak yeri tahsil edilen 4 minareli caminin inşa edilmesi için gerekli çalışmaların başlatılacağını söyledi. Dernek Başkanı Yener Hendenoğlu yaptığı açıklamada, “Bizleri ziyaret ederek onurlandıran ve verdiği desteklerden dolayı Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş’a teşekkür ederiz” diyerek ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, New Jersey eyaletinde Murat ve Burlington County Selimiye camilerine yaptığı ziyareti tamamlayarak akşam saatlerinde ziyaret kapsamında New York hareket ettiği belirtildi. Erbaş’a ABD ziyaretinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selim Argun ve Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu da eşlik ediyor.
Kaynak: iha