DÜZCE (AA) - Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal ve meclis üyeleri Konuralp bölgesinde yer alan, "Batı Karadeniz'in Efes'i" olarak bilinen Prusias ad Hypium Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarını inceledi.

Özlü ile birlikte alanda devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan heyet, Düzce'de kültür ve tarih turizminin canlanmasında Konuralp'in büyük öneme sahip olduğunu ifade etti.

Özlü, burada yaptığı açıklamada, Konuralp’teki kazılara tüm Düzce'nin sahip çıktığını belirterek, "Personel desteğimiz ve kurumlar arası iş birliğiyle başladığımız bu çalışmayı, hedeflediğimiz süre içinde tamamlamak için uğraşıyoruz. Burası Düzce'ye yeni bir kimlik kazandıracak. Bu ziyaret vesilesiyle İl Genel Meclisimizin değerli başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum." dedi.

- Genç Kart projesi hayata geçiriliyor

Düzce Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından hazırlanan proje sayesinde, 11-22 yaş arasındaki gençlere sınırsız ulaşım imkanı sağlanacak.

Altyapısı hazırlanan ve 13 Ekim'de başvuruların alınacağı Genç Kart ile gençler, 81 lira abonelik ücreti ile 1 ay boyunca toplu taşıma araçlarını limit olmadan kullanabilecek.

Gençlerin toplu ulaşım araçlarını ekonomik olarak kullanmalarını öngören "Genç Kart" projesi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce’de ulaşım alanında büyük atılımlar yaptıklarını ve yeni projelerle Düzce’ye katma değer sağlamak istediklerini belirtti.

"Genç Kart " projesini çok önemsediğini ifade eden Başkan Özlü, "Toplu ulaşım araçlarını, daha cazip hale getirmek ve Düzcemiz'in her noktasına daha kolay ulaşılabilir bir şehir olması için çalışıyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız 'Genç Kart' projesi ile 11-22 yaş arasındaki gençlerimiz, 1 ay boyunca çok cüzi miktarla toplu ulaşım araçlarımızı sınırsız kullanabilecek. Gençlerimizin 30 gün boyunca istediği kadar yolculuk yapabilmesine olanak sağlayan bu proje için Düzce’mizin de plaka numarası olan 81 lira ücret belirledik." şeklinde konuştu.

Kaynak: aa