Kik kararları üzerinden yapılan yeni düzenlemelerde Covid19 salgını nedeniyle, ihale katılımları, takipleri ve iptalleri de e-ihale üzerinden yapılabilmektedir. Katılımcıların evrak ve dosyalarını Kamu ihale kuruluna iletmesi için kargo ve posta işlemleri yapmalarına salgın nedeniyle izin verilmiş, acil olmayan durumlarda katılımcıların kurul departmanına gelmelerine gerek kalmamıştır.

E-İhale Düzenlemeleri Neleri Kapsamaktadır?

Ticaret bakanlığına bağlı olan E-ihale platformu, katılımcılara ve adaylara elektronik ortam üzerinden katılma şartını getirmiştir. İhaleye katılmak için ihale kararları çerçevesinde gerekli olan belgelerin iletilmesi, ıslak imzalı belgelerin posta veya kargo ile adrese yönlendirilmesine karar verilmiştir.

Hizmet, mal ve kamu alanındaki ihaleler için bütün başvuruların kabul edileceği e-ihale platformunda dijital alanda gerekli olan bilgilerin girilmesi ve ilanın da dijital platform üzerinden düzenlenerek yayınlanması gerekmektedir. Geçici olan bu süreçte düzenlemelerin uygulanması ve özel sektör ihalelerinin yayınlanması için ekap üzerinden incelemeler yapabilir, ihale bilgilendirmeleri hakkında güncel bilgileri ihaleceyiz.net üzerinden takip edebilirsiniz.

E-İhale Yerel İhale Başvurusu

Yerel ihale üzerinden yapılacak başvurular da e-ihale platformundan gerçekleştirilecektir. Covid19 döneminde yapılacak olan bütün ihale işlemleri, acil durumlar dışında tamamen dijital platforma taşınmıştır. İhale kararları üzerinden gerçekleştirilecek olan yeni yönetmeliklerle ilgili ihaleciyiz.net haberlerini takip ederek, gerekli olan bilgilendirmeleri alabilirsiniz. Yerel ihalelerle ilgili en güncel değerlendirmeler ve bilgilendirmeler e-ihale üzerinden de verilmektedir.

E-İhale Kapsamında İptal Talebi Oluşturma

Covid19 nedeniyle İhale kararı üzerinden yapılmış olan kamu ihale iptalleri de sistem üzerinden katılımcılara iletilmektedir. Bu dönemde yapılacak olan bütün idari işlemler yine dijital platform üzerinden yapılacak olup, iptal talepleri için gerekçeyle birlikte e-ihale üzerinden gerekli olan başvuru işlemleri yapılabilecektir. Kamu ihale kuruluna acil durumlar dışında gidilmemesi ve başvuru yapılmaması önemle rica edilmektedir.

Ekap E- İhale Başvurusu

Covid19 tedbirleri açısından yapılacak olan açık usul ihalelerde kik kararı çerçevesinde dijital platforma taşınmıştır. 4734 sayılı kamu ihalesinin 21. Maddesinin b, c ve f bentlerine göre pazarlık usulüne taşınmakta olan ihaleler de e- ihale platformu üzerinden bildirilmektedir. Bu dönemde yapılacak bütün ihaleler için ekap teklif ve sunma işlemlerini yapabileceğiniz alanlardan biri olarak atanmıştır.