Türkiye’de, sokak hayvanlarına şiddette verilecek cezalar ve ülke genelinde sokak hayvanlarına şiddet devam ederken, Edirne’de yüzlerce sokak köpeğine Edirne Belediyesi mama ve medikal yardıma devam ediyor.

Edirne Belediyesi, Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin hizmete kazandırılmasının ardından vahşi depolama olarak adlandırılan eski çöplükte yaşayan sokak hayvanlarına her gün yiyecek bırakmaya devam ediyor.

Sevimli dostların yaşamlarını sürdürebilmesi için her gün gıda, mama ve su desteğinde bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirnelilerin için rahat olsun. Can dostlarımız yalnız değil. Hayvan dostları ve Edirne Belediyesi olarak elimizden gelen çabayı gösteriyor, onların yaşamlarını sürdürebilmesi için her türlü desteği veriyoruz” dedi.

“Can dostlarımız asla yalnız değil”

Edirne’nin kanayan yarası olan vahşi depolamaya son veren Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin hizmete açılmasıyla birlikte eski çöplükte yaşayan sokak hayvanlarının yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla devreye giren Edirne Belediyesi, ilk günden itibaren burada yaşayan sokak hayvanlarına gıda, mama ve su desteğinde bulunmaya devam ediyor. Hayvanseverlerin de zaman zaman bu çalışmaya katkıda bulunduklarını ifade eden Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, can dostlarımız için gıda, su ve mama desteğine her gün devam ettiklerini ve sokak hayvanlarını asla yalnız bırakmadıklarını söyledi.

“Sokak hayvanları için 20 kulübe yaptık”

Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı’nda görevli olan veteriner hekimlerinde burada yaşayan sokak hayvanlarını sık sık sağlık kontrollerinden geçirdiğini, hastalığı bulanan hayvanların tedavilerini gerçekleştirdikten sonra yasalar gereği tekrardan bulundukları alanlara geri bıraktıklarını belirten Dr. Tanrıkulu, “Can dostlarımız için boruları ikiye keserek, mamalık yaptık. Soğuktan korunmaları için de EDHAYKO, Trakya Üniversitesi Hayvan Dostları Topluluğu, Pati Dostlar Kurulu, Edirne Belediyesi Havyan Barınağı veteriner hekimleri ve hayvanseverler dostlarımızın katılımıyla eski çöplükte yaşayan sokak hayvanları için toplamda 20 kulübe yaptık. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmıyor, yaşamlarını sürdürebilmeleri için de her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Edirnelilerin içi rahat olsun” dedi.
Kaynak: iha