Düğün öncesi en büyük sıkıntılardan bir tanesi gelinlik seçimidir, daha sonra ise makyaj ve ayakkabı seçimleri gelir. Gelinlik seçimin yapılması konusunda farklı modelleri zevkine güvendiğiniz bir arkadaşınızla incelerseniz seçim yapmamız çok daha kolay hale gelecektir. Makyaj seçiminde ise yalnız başınıza olduğunuzu unutmayın çünkü yüz tipinizi ve ten renginizi en iyi bilen kişi sizlersiniz. 2020 yılının en çok tercih edilen gelin makyajı çok kapsamlı bir konu fakat ünlü makyözler; modeller ve ünlü isimler için bu yıl daha sade ve abartıdan uzak olan makyaj seçimlerini tercih ettiklerini belirtiyorlar. Bir bütün olarak ele alınan vücudumuzda makyaj da yüz tipi ile birlikte ele alınmalıdır, bu yüzden makyaj öncesinde yüz tipinize uygun olan ve bunun yanı sıra ten renginize de hitap eden bir makyajı seçmelisiniz.

Doğal Gelin Makyajı:

Adından da az çok tahmin edeceğiniz gibi abartıdan uzak ve daha sade olan makyaj türleridir. Göz kalemi ve rujun uyumu bu modellerde biraz daha ön plana çıkıyor ve sadeliği hiçbir şekilde bozmuyor. Seçim yaptığınız gelinlikler muhakkak ihtişamlı ve biraz da abartılı olacaktır bu yüzden makyaj seçimlerinde abartıya kaçmak ya da tabir-i caizse boya küpüne dönmek de gelinliğin ihtişamını yok edecektir. Bu özel günde makyaj seçiminizi yapmadan önce makyaj provalarınızı aksatmayın yani sürekli olarak farklı modeller deneyin ve yüz tipinize en uygun olan makyajı tercih edin.

Göz Kalemi Ağırlıklı Makyaj Modelleri:

Ünlü isimlerin başlattığı bu akım sayesinde birçok gelin adayı da makyaj konusunda tercihini bu doğrultuda yapıyor ve yüz tipinize de kolaylıkla uyum sağlıyor. Günlük hayatta da tercih edilen bu makyaj modelinin en büyük özelliği gözlerinizi ön plana çıkarmasıdır. Yoğun bir makyaj olduğu ortada ancak abartıdan hoşlanan kadınların çok fazla tercih ettiği ve gözlerini ön plana çıkaran bir makyaj modelidir.

Gelin Makyajında Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Far rengi seçimini kendiniz belirleyin bu konuda seçimi kuaföre ya da başka bir isme bırakmayın çünkü makyajda yer alan farı en iyi şekilde sizler belirleyebilirsiniz ve bu da ten renginizi en iyi sizin biliyor olmanızın göstergesidir.

Kirpik konusunda makyaj modelinize göre biraz daha abartılı hareket etmek istiyorsanız doğal kirpiklerin yanı sıra abartılı kirpiklerden faydalanabilirsiniz, doğallığa gölge düşürüyor olabilir ancak birçok gelin ve gelin adayı takma kirpikleri kullanıyor.

Ruj renginiz önemli bir detaydır ve saatler öncesinden gittiğiniz kuaförde tamamlanan makyaj gece sonuna kadar ve hatta gece öncesinde sizler için yeterli olmayabilir, bu yüzden renk seçimini doğru bir şekilde belirledikten sonra gece öncesinde makyajınızı tazelemeyi ve üzerinden geçmeyi unutmayınız.

Makyaj sabitleyici ürünler kullanabilirsiniz ya da yarı doğal makyaj yapan kuaförlere başvurabilirsiniz. Doğal makyaj farklı bir makyaj türü ve yukarıda yer alan başlıktan çok farklı bir kategoride yer alır. Dövme olarak da bilinen bu makyaj sayesinde kalıcılığı yakalayabilirsiniz ancak bir süre sonra değiştirmek isteyeceğinizi de düşünürsek yarı doğal makyaj düğün öncesi tercihleriniz arasında yer alabilir.

Sade bir gelinlik seçimi yapmışsanız bu anlamda makyajınız ile ön plana çıkmak adına abartılı ruj ya da göz kalemlerinden kaçınmalısınız çünkü bu özel gece önemli olan gelinliğiniz ve doğru makyajdır.