Astrolojide toprak burçları güvenilir ve istikrarlı görüntüsü ile en çok dikkat eden burç gruplarından birisidir. Yükselen burçları dış görünüşle ilgili olduğu için dış görüntülerini aşağıda inceleyelim: Boğa, Başak ve Oğlak burcu yükseleni.

Boğa Burcu Yükseleni

Kolaylıkla sinirlenmeyen sakin ve uyumlu kişiler olan boğa burcu yükseleni olanlar çok fazla sinirlediklerinde uzun süre kin tutarlar bu özelliklerinden dolayı birçok kere büyük yanlışlar yaparlar. Bencil yapıya sahiptirler sürekli önce kendilerini düşünürler, diplomat yapıları ile dikkat çekerler, kurallara göre yaşamayı severler. Israrcı yapıları karşısındakini sinirlendirecek kadar fazladır, kesin ancak esnek iradeli kişilerdir, kendi fikirlerine aşık olurlar, sessizce karar alırlar ve aldıkları kararlara uyulmasını beklerler, onlar için insanların haklarında olumlu düşünmesi önemlidir.

Mal Ve Mülk Hayat Tarzlarıdır

Gelenekçi olup yeniliğe ve gelişime karşıdırlar, mal ve mülk hayat tarzlarıdır, onlar için dünyada ki en önemli olan mal mülk sahibi olmaktır, bunun için çok çalışır ve hedeflerine ulaşırlar ama hedefe giden yolun nasıl olduğu asla önemli değildir.

  • Kararlı
  • Ayağını yere sağlam basan
  • Boğazına düşkün
  • İnatçı
  • Pratik zekalı
  • Evcimen ve aileye düşkün yapıları vardır.

Kadınlar Çekici, Erkekler Yakışıklıdır

Boğa burcu yükseleni insanların fiziksel özellikleri genel olarak aynıdır, kalın, kısa boylu, geniş omuzlu, vücudu enli ve tıknaz, ten rengi koyu buğday renklidir. Yükseleni boğa burcu olan kadınlar çekici ve güzelken erkekler ise yakışıklıdır. Sağlıklı ve güçlü bir vücut yapıları vardır, kolay hasta olmazlar ve çok çabuk iyileşirler. Doğaya hayrandırlar ve yaşam tarzlarını buna göre belirler.

Tutkulu Bir Aşıktırlar

Yaşlanmayı kabul etmeyen boğa burcu yükseleni olan kişiler her ne kadar çalışkan olsalar da rahata da oldukça düşkündürler, sanata karşı bir eğilimleri vardır. Aşk hayatlarında sevdiğine aşırı derecede bağlanır ve kolaylıkla ondan kopamaz, tutkulu bir aşıktırlar ama başarısız bir ilişki sonrasında dayanılmaz ve çekilmez kişiliğe bürünürler. Sevdiğinden ayrı iken sürekli kurarlar ve bu onları kıskanç bir hale getirir.

Başak Burcu Yükseleni

Temizlik, düzen ve kurallara bağlı bir yaşam dendiğinde örnek gösterilen olanlar tam bir temizlik hastasıdır, başkasının görmediği minik detaylar onu çılgına çevirecek düzeyde takıntı halini alabilir, etrafında her şeyin pırıl pırıl olmasını isterler, temizlik yaşamak için onlarda olmazsa olmaz bir olgudur. O kadar ayrıntı ve detayalar ile ilgilenirler ki bir fikir istendiğinde karşısında ki insanı bayacak kadar fazla ayrıntı verir bunun için hayatta ki en büyük hedefi mükemmel olmaktır.

Eleştirilmekten Hiç Hoşlanmazlar

Kısa boylu, ince yapılı, alnı ve yüz yapısı yuvarlak, gözleri koyu renkli, soluk benizli saç rengi göz rengi ile uyumlu, düzgün burunlu, inci dişli, zarif, çekici ve güler yüzlü olmaları fiziksel özellikleri arasındadır.

  • Neşeli
  • Şakacı
  • Konuşkan
  • Kibar
  • Çekingen
  • Disiplinli
  • Adil
  • Alçak gönüllü
  • Takıntılı
  • Çalışkan yükselen Başak burcu olan insanların kafaları çok çalışır. Eleştirilmekten hiç hoşlanmazlar ama eleştirilecek birçok yönleri vardır, herhangi bir durumda suçu kabullenmek yerine başkasının üzerine yıkmaya bayılırlar.

Tam Bir Hastalık Hastasıdır

Detaycı ve ayrıntılara takıntılı biri olmalarına rağmen bir işi çok uzun sürede tamamlarla, her zaman sessiz ve derinden ilerleterek hedeflerine ulaşmayı tercih ederler. Onlara tam bir hastalık hastası denebilir, ellerine diken batsa doktora gidecek kadar hastalık korkuları vardır, ufacık bir toz zerresi onların delirmesine yeter, toka yaptıklarında dahi gidip ellerini yıkarlar.

İdeal Eş Olurlar

Matematik yönü güçlü olan Başak burcu yükseleni olanları kandırmak imkansızdır, tutumlu, dikkatli, ekonomik ve sağlamcı yapıları vardır. Giyinmeyi ve giydiğini kendisine yakıştırmayı çok sever, evlilikten korkak ve bekar kalmayı seçerler. Ancak evlendiklerinde ise ideal eş olurlar ama onlar için aradığı özellikte bir eş bulmak oldukça zordur.

Oğlak Burcu Yükseleni

Ciddi, ne istediğini bilen, asık suratlı, sabırlı ve melankolik olan Oğlak burcu yükseleni insanlar yapmak istediği her şeyi hatta hayatlarını dahi önceden planlamış kişilerdir. İnsanları eleştirmeyi çok severler bu yüzden insanlar ile aralarında sık sık sorunlar yaşanır.

Dikkat Çeken Elmacık Kemikleridir

Eleştiriden zevk alsalar da konuşmaları çekingendir, hırslı yapıları hayatlarında her alana yansır ve bu durum zaman zaman olumsuz sonuçlara neden olur.

  • Az konuşan
  • Meraklı ama kontrollü
  • Doğrucu
  •  Çalışkan
  • Öğrenmeyi ve okumayı seven kişiliklerinin özelliğidir.

Fiziksel özelliklerinde ise dikkat çeken elmacık kemikleridir, yanaklarına bakıldığı anda elmacık kemikleri dikkat çeker. Orta boylu, uzun yüzlü, uzun çeneli, siyah saçlı, siyah gözlü, cilt rengi koyu, dizleri çıkık, erkeklerde seyrek sakal ve bıyık en belirgin özellikleridir.

Zenginlik ve Başarı Hedefleridir

Sabırlı, inatçı, güçlü ve soğukkanlı kişilikleri olan Oğlak burcu yükseleni insanı kurallara ve disipline önem verir tam bir iş insanıdır, disipline dayalı işleri çok sever, emir almaktan çekinmez ama emir vermekten de çok hoşlanır. Zenginlik ve başarı hedefleridir, başarı için daldan dala zıplama kendisine çizdiği yolda ilerlemeyi seçer. Okumayı sever bir şeyler öğrenmek güzeldir ama öğrendiklerini paylaşmaz kendisine saklar.

Seviyeli Aşk Hayal Ederler

Aşk hayatında duygularını kontrol altında tutmaya çalışır ama içi sevgi doludur, zor beğenir ve ilk görüşte aşka inanmaz bir yapıya sahiptir. Karşısında ki insanda öncelikle olgunluk arayan Oğlak burcu yükseleni kişiler her zaman seviyeli ve özel bir aşk hayal ederler. Bulundukları ortamda insanların sevgisini çabuk kazanırlar, hayatı boyunca hiçbir şeyi şansa bırakmaz sağlam ve hesapçıdırlar. Yalnızlık duygusu ve melankolik yapılarından dolayı psikolojik anlamda güçlü bir yapıları yoktur ve sinirsel hastalıklara meyilli bir ruh haline sahiptirler.

Burçlarınızı öğrenmek için burç ayları ile tarihleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim