Saç dökülmesi özellikle erkeklerde, en önemli sorun olarak kabul ediliyor. Görünümü direkt olarak etkilediğinden, erkekler eski saçlarının görünümlerine kavuşmak için birçok yöntemleri deniyorlar. Teknolojik gelişmelerle saç ekim teknikleri de gelişmekle beraber, erkek protez saç yöntemi en çok tercih edilen yöntemlerin başında geliyor.

Protez Saç Nedir?

Özellikle kellik sorunu olan erkeklerin, protez saç erkek başlıklı internet aramaları da yaygınlaşmış durumda. Konu hakkında bilgi sahibi olunarak uygulamanın yapılması ise, daha başarılı sonuçları destekliyor. Protez saç aslında % 100 insan saçından üretilmiş olan bir nevi peruktur. Bu saçın üretimi insan saçlarında bulunan dokulardan meydana gelmektedir. Bu nedenle de erkeklere tam bir uyum sağlamaktadır.

Protez Saçın Avantajları Nelerdir?

Protez saç uygulamasının diğer yöntemlere oranla birçok avantajlı yönü bulunuyor. Bunların başında ise, herhangi bir cerrahi operasyon yapılmadan uygulanması geliyor. Bu nedenle de diğer yöntemlerde uygulama yapıldıktan sonra vazgeçilemezken, protez saç uygulamasından geri dönmek mümkün olmaktadır.

Protez saçlar çok dayanıklıdır ve uzun süreler boyunca bozulmadan kullanılabilir. Ayrıca tamamen hijyeniktir ve insan sağlığı için olumsuz hiç bir yan etkisi yoktur. Protez saç kullanım açısından da kolaylık sağlar ve erkekler saçlarına, kendi saçları gibi istedikleri şekilleri kolaylıkla verebilirler.

Protez saçın bir diğer avantajı ise, her yaşa ve her saç dökülmesi sonrasında uygulanabilir olmasıdır. Kemoterapi tedavisinden dolayı saç dökülmesi yaşayan erkeklere bile protez saç uygulaması yapılabiliyor.

Protez Saçın Uygulaması Nasıl Yapılır?

Protez saç her ne kadar cerrahi müdahale gerektirmese de, belirli aşamalarla uygulanması gerekiyor.

Bu aşamalar şu şekilde sıralanıyor;

  • Ölçümlerin yapılması: bu aşamanın hatasız olarak yapılması gerekiyor. Öncelikle saçların olmadığı bölgelerin kalıpları yapılıyor. Daha sonra, uygulanacak protez saçın renk, kalınlık ve incelik tespitleri yapılıyor.
  • Protez saçın yerleştirilmesi: bu aşamada ise, hassas yapılan ölçümler sayesinde, özel solüsyon yardımı ile protez saç kafa derisine yapıştırılıyor.
  • Tasarımın yapılması: protez saç yapıştırıldıktan sonra en son safha olan tasarıma geçilir. Bu safhada ise, uygulama yapılan kişinin istek ve yüz yapısına uygun kesim ve düzeltmeler yapılır.

Uygulamaların hiçbir aşamasın ağrı veya acı hissedilmemektedir. Bu aşamaların başarısı ise sıfır hata ile ölçülendirme ve yerleştirmenin yapılmasına bağlı olmaktadır.

Diğer Hususlar

Protez saç uygulaması her yaşta erkeğe uygulanılabilirken çok küçük yaşlardaki çocuklar için önerilmiyor. Ayrıca başta egzama olmak üzere, ilerlemiş cilt hastalığı olanlar için de protez saç uygulaması yapılmamaktadır. Protez saçın kullanım ömrünü, temiz tutulması ve bakım yapılması uzatmaktadır.

https://www.newhair.com.tr/

https://www.newhair.com.tr/erkek-protez-sac/

Editör: TE Bilişim