Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, Zeytin Dalı Harekatına destek vermek ve farkındalık oluşturmak amacıyla 14 Şubat Sevgililer Gününde eşine hediye almak yerine Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulundu.

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör unsurlarına yönelik başlattığı ve Zeytin Dalı Harekatına destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla 14 Şubat Sevgililer Gününde eşine hediye almak yerine Mehmetçik Vakfı’na bağışta bulundu. “Sevgililer Gününde sevgiliniz Mehmetçik olsun” sloganıyla böyle bir yola başvurduğunu belirten Çoksüer, “Normalde eşime her yıl hediye alıyorum fakat vatan için bütün ailesini geride bırakıp canını feda eden Mehmetçiklerimize destek olmak ve herkesin bu durumda daha duyarlı olması için böyle bir şey yaptım. Bugün sevgililer günü ve herkes sevgilisine hediye alıyor. Önerim, içi vatan sevgisiyle dolu olanların farkındalık oluşturmak için sevgilisine hediye almak yerine Mehmetçiğe bağışta bulunması. 14 Şubat Sevgililer Gününde sevgiliniz Mehmetçik olsun” dedi.

“Çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını geride bırakıyorlar”

Bağış miktarının önemli olmadığını, amacının Mehmetçiklerin gönlünde yer almak olduğunu vurgulayan Çoksüer, şunları kaydetti:

“Önemli olan onları düşünerek onlara katkı bulunmak. Biz biliyoruz ki bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını geride bırakan Mehmetçiklerimize gerçek anlamda yüreğimizle katkıda bulunmamız, destek olmamız gerekiyor. Katkıda bulunmak isteyenler gerek internet sitelerinde gerek banka hesap numaralarından gerekse telefondan 2582 numaralı mesaj hattına kısa mesaj gönderilerek bağışta bulunabilirler. Duyarlı olan herkesin katkıda bulunacağını düşünüyorum. Amacım farkındalık oluşturup, bütün herkesin Mehmetçiğe gönül birliğiyle büyük bir gönül bağı oluşturması. Allah Mehmetçiğimizi muzaffer kılsın.”
Kaynak: iha