Evde Afrika örgüsü yapımı nasıldır? Afrika örgüsü, Afrika insanlarının yaptığı ve kullandığı bir saç modelidir. Ancak tüm dünyaya yayılması ile birlikte oldukça popüler olmuştur. Yaptıran kişiye farklı bir tarz ve hava katan bu model, birçok kadın tarafından severek kullanılmaktadır. Ancak uygulaması zor bir saç stili olduğu için mutlaka profesyonel kişilerden yardım alınması gerekmektedir. Aksi halde saçlar büyük oranda yıpranabilir ve zarar görebilir.

Afrika örgüsü, görünümde radikal değişiklikler yapmak isteyenler tarafından tercşh edilir genellikle. Yapılmasından sonra kişilere uzun bir süre kolay kullanım sağlar. Genellikle kadınların tercih ettiği bir model olsa da erkeklerde de sıklıkla kullanılır. Esasında evde Afrika örgüsü yapmak birtakım riskleri de beraberinde getirmektedir. Bundan dolayı bu tarz uygulamaları mutlaka alanında uzman olanlara yaptırmak şarttır!

Afrika Örgüsü Nasıl Yapılır?

Afrika örgüsü, saçtan tutamların ayrılması ve örülmesi ile elde edilmektedir. Bu tutamların örülmesi sırasında, ek saç kullanılır. Ek saç kullanılmasının en büyük sebeplerinden biri saçın yoğun görünmesini sağlamaktır. Aynı zamanda saçın istenilen uzunlukta elde edilmesi sağlanır. Afrika örgüsü yapılırken ek saç kullanılmadığı takdirde ortaya istenen bir görüntü çıkmaz. Saçlar uzun süre kullanıma uygun olmaz. Örgü işlemleri sırasında jumbo saç kullanılmaktadır.

Jumbo saç, gerçek saça tutunarak kaymayı önler ve canlı bir görünüm kazandırır. Örgüde kullanılan ek saçlar özel bir şekilde üretilir. Profesyonel bir destek alınırsa saça herhangi bir zararı olmamaktadır. Saçlar uzun bir süre Afrika Örgüsü ile kalacağı için dinlenir ve toparlanır. Özellikle evde Afrika örgüsü yapımı gündeme geldiği zaman zahmetli ve riskli bir süreç karşımıza çıkar. Bundan dolayıdır ki bu tarz işlemleri profesyonel olanlara yaptırmak her zaman tavsiye edilmektedir.

Afrika Örgüsü Ne Kadar Süre Kullanılır?

Afrika örgüsü her kesimden insanlar tarafından tercih edilen günlük kullanıma oldukça uygun bir saç modelidir. Profesyonel bir kişiye yaptırıldığı takdirde ise sorunsuz bir kullanım sağlanır. Örgü yapımında mutlaka ek saç kullanımı gereklidir. Afrika örgüsü yaptırmak için en az 8 cm uzunluğunda bir saça sahip olmanız gerekmektedir. Bu ve bunun üzerinde uzunluğa sahip saçlara rahatlıkla Afrika örgüsü uygulanmaktadır.

Afrika örgüsü yaklaşık olarak ve kullanıma bağlı olarak 2 ya da 3 ay kullanılabilmektedir. Örgü yaptırıldıktan sonra saçlar açık bir şekilde rahatlıkla kullanılabilir. İstendiği zaman toplanabilir ya da topuz yapılabilir. At kuyruğu modeli de Afrika örgüsüne en çok yakışan saç toplama modelleri arasında yer almaktadır. Afrika örgüsü yapımı konusunda profesyonel bir destek almak beraberinde önemli kazanımları da getirmektedir.

Neden Profesyonel Afrika Örgüsü?

Normal örgülere göre farklı bir teknik kullanılarak yapılan Afrika örgüsü saç diplerine ek saçların özel tekniklerle tutturulmasını esas alır. Mutlaka eğitimli kişiler tarafından uygulanmalıdır. Ancak evde yapılan Afrika örgüsü hem çok masraflı hem de çok zararlı olmaktadır. Çünkü Afrika örgüsü için saça en yakın sentetik saçın bulunması ve saç örülürken dahil edilmesi gerekmektedir. Bunun yanında düzgün bir örgü şekli için profesyonel bir kişi gerekmektedir.

Afrika örgüsünün profesyonel kişiler tarafından yapılması saçın zarar görmesini de önlemektedir. Bütün bu bilgiler ışığında evde Afrika örgüsü yapmak yerine bu alanda uzmanlardan destek almak en mantıklı seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu kapsamda İstanbul Beylikdüzü’nde Togo Stüdyo ile görüşüp gerekli bilgileri oradan temin ettik. Tarzını değiştirmek isteyenlere gönül rahatlığı ile tavsiye edebiliriz.

Editör: TE Bilişim