FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Tümen Komutanlığında yaşananlara ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkan vatandaşların, darbe karşıtı protestoları kameralarca anbean kaydedildi. Belediye araçlarının da kışlanın önüne park edilerek tankların çıkışına engel olunmaya çalışıldığı görüldü.

Etimesgut’taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Tümen Komutanlığında yaşanan eylemlere ilişkin açılan dava Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesince görülüyor. Darbe girişimi sırasında kayıtta olan karargahtaki güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, dava dosyasına girdi. Dosyaya giren görüntülerde sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyesi olan darbe sanığı eski Tuğgeneral Ahmet Bircan Kırker’in, beraberindeki askerlerle saat 23.21’de karargaha girdiği görülüyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Kırker’in beraberindeki darbecilerle, darbe girişimine yönelik faaliyetlerde bulunduğu belirtilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara çıkan vatandaşların, darbecileri engellemek için karargah önünde toplandığı görüntülere yansıdı. Ellerinde Türk bayrakları ile darbecileri protesto eden vatandaşlardan bazılarının darbecilerin hedefi olduğu görülüyor. Yaralanan bir vatandaşın ambulansa taşındığı kameralarca kaydedildi.

Belediye araçlarıyla darbecilerin çıkışına engel olunmaya çalışıldı

Ankara’nın birçok noktasında darbecilerin kışladan çıkmasına engel olmak için barikat kuran belediyelere ait kamyon ve iş makinelerinin, Zırhlı Birlikler Okulu ve Tümen Komutanlığında da iş başında olduğu görüldü. Belediyelere ait araçların saat 01.44 sıralarında kışlanın önüne çekildiği, bu şekilde tankların kışladan çıkmasına engel olunmaya çalışıldığı kameralarca kaydedildi.
Kaynak: iha