AMASYA (AA) - Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde teröristlerce Kirpi aracına düzenlenen saldırıda şehit olan İstihkam Sözleşmeli Er Emrah Arslan'ın cenazesi, Amasya Merzifon Havalimanı'na getirilmesinin ardından memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesine gönderildi.

Şehit Arslan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Gaziantep'te düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Amasya Merzifon Havalimanı'na gönderildi.

Burada düzenlenen karşılama törenine şehidin annesi Sebahat ve babası Mürsel Arslan ile Amasya Valisi Mustafa Masatlı, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale ile diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin nişanlısı Esra Akçay, 2022 yılında düğün yapma kararı aldıklarını ifade ederek, "Dün öğle vakti konuştuk, çalışıyorum, keyfim yerinde demişti. 1,5 ay sonra izne gelecekti, en son bunları konuştuk" dedi.

Şehit Arslan'ın cenazesi, daha sonra kara yoluyla memleketi Samsun'un Vezirköprü ilçesine uğurlandı.

Şehidin naaşı, Çorakdere Mahallesi Osmandere Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.


Kaynak: aa