Fondöten, kusursuz ve etkili bir makyajın olmazsa olmazlarından biridir. Cildinizde pürüzsüz bir etki yaratan fondötenler aynı zamanda kusurları kapatma konusunda da oldukça etkilidir. Makyajda sıklıkla kullanılan fondöten çoğu zaman yanlış uygulanabiliyor. Peki, fondöten nasıl uygulanır? Fondöten nasıl sürülür? Cilt tipine uygun fondöten nasıl seçilir? İşte, fondöten ile ilgili merak edilenler.

Fondöten Nedir?

Günlük makyaj rutinlerinin bir parçası olan fondötenin en temel görevi, ciltteki kusurları örtmek, renk eşitsizliklerini düzenlemek ve ciltteki lekeleri gizlemektir. Fondötenler pürüzsüz bir cilt görünümü sunarken farklı türleriyle bunu gerçekleştirir. Kremsi yapı ile ön plana çıkan fondötenlere ek olarak daha hafif bir etki arayanlar için pudra fondöten seçeneği sunulur.

Birçok renk aralığı ve form seçeneğini bir arada sunan fondöteni kusursuz hale getirmek için uygulama aşaması oldukça önemlidir. Yoğun kapatıcı fondöten seçenekleri sayesinde uygulama yapılan bölgede tek seferde aradığınız kapatıcılığı gözlemleyebilirsiniz.

Fondöten Nasıl Sürülür?

Fondöten kullanmadan önce bilmeniz gereken ilk şey, nemlendirme adımını uygulamaktır. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt görünümü için fondötenden önce nemlendirici uygulamanız gerekiyor.  Cildiniz nemlendiriciyi emdikten sonra makyaj bazını sürerek diğer adıma geçebilirsiniz.

Makyaj bazınızı uyguladıktan sonra sıra fondöten uygulamaya gelir. Bu uygulama için öncelikle fondöten miktarına dikkat etmeniz gerekir. Çok fazla sürülen fondöten yüzünüzün daha kusurlu görünmesine neden olabilir. Bu nedenle cildinize yedirdikçe uygulamak için az miktarda fondöten ile işe başlayın. Az ürün kullanarak doğal bir görünüm istiyorsanız likit fondöten seçenekleri ile yola çıkabilirsiniz.

Her Fondöten Süngerle Uygulanır mı?

Fondöten sürerken kullandığınız ürün de elde edeceğiniz sonuç açısından oldukça önemlidir. Fondöten süngerleri en çok tercih edilen yardımcı ürünlerin başında gelir. Etkili bir görünüm için kullandığınız fondöten türünün sünger kullanımına uygun olması çok önemlidir. Sünger ile uygulama yapacaksanız kompakt fondöten için uygun olmadığını bilmelisiniz. Daha çok likit ve krem fondötenlerde süngerden yardım alabilirsiniz. Toz ve krem toz formundaki fondötenlerin süngerde etkisiz bir sonuç sunacağını bilmenizde fayda vardır.  

Fondöten Önerileri

Kusursuz bir görünüm sunan IMPALA Fondöten Yağlı Cilt (Valfli)- Foundation for oily skin 6 farklı renk seçeneği ile aradığınız etkiye kavuşmanızı sağlar. Her cilt rengine hitap eden renk seçeneği sayesinde IMPALA fondöten ile aradığınız kusursuz ve doğal etkiye ulaşabilirsiniz. Oldukça yüksek bir kapatıcılığa sahip olan bu ürün ile gün boyu kalıcı ve pürüzsüz bir teni deneyimlemeniz mümkün.

IMPALA Kozmetik birden fazla ürün türünü kullanıcılarıyla buluşturarak beklentilere özel cevaplar sunar. Göz makyajı ve daha pek makyaj malzemesi bulabileceğiniz IMPALA Kozmetik, ürün seçenekleri için https://www.impalaturkiye.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.