BERLİN (İHA) – “Gıda ve Tarım Küresel Forumu” Almanya’nın başkenti Berlin’de başladı.

Almanya Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından her yıl Uluslararası Yeşil Hafta Fuarı kapsamında 18-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen Gıda ve Tarım Küresel Forum paralelinde düzenlenen Tarım Bakanları Konferansına Türkiye’den Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı.

Her yıl farklı konunun ele alındığı forumda bu yıl “hayvan üretiminin geleceği” ele alınıyor. Dünya nüfusunun büyümesiyle, tüketim alışkanlıklarının değişmesi ve refahın artmasıyla, dünya genelinde hayvan yemi tüketimi orantısız bir şekilde artacağı, hayvan kaynaklı gıdaların üretimini dört katına çıkması beklendiği ele alındığı bu günkü konferansta dünya genelinde 1.3 milyar insanın hayvancılıktan geçindiği ve küçük üreticilerin artan talep karşısında etkilenmeden katkı sağlayabilmeleri için desteklenmeleri üzerine uluslararası işbirliği ve çalışma yapılması konusu tartışıldı. Artan bir dünya nüfusunun gıda ihtiyacını sağlamak için üretim artışı sağlamak ve bunun yanında mevcut kaynakların sağlıklı bir şekilde kullanılması gerektiğine değinildi. Özellikle suyun ve toprağın daha sürdürülebilir ve etkin bir şekilde kullanılması, hayvan sağlığı, hayvan refahının sağlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Küresel tarım ve gıda endüstrisi için kilit konular üzerine uluslararası bir konferans olan Küresel Gıda ve Tarım Forumu (GFFA), siyaset, ticaret, bilim ve sivil toplum için mevcut bir tarım politikası konusundaki görüş alışverişinde bulunma gibi taraflara önemli fırsatlar sunuyor.
Kaynak: iha