GİRESUN (AA) - Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şenlikoğlu, mesajında, 19 Mayıs 1919 tarihinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs'ta Samsun'a ayak basarak kurtuluş meşalesini yaktığı, bir ülkenin makus talihini değiştirdiğini ifade eden Şenlikoğlu, şunları kaydetti:

"Atatürk ve silah arkadaşları milli mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'da Anadolu topraklarına bastığı 19 Mayıs 1919 tarihinin önemi nedeniyle de Büyük Önder, 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan etmiştir. Dünyadaki gelişme yarışında ülkemizin en büyük güvencesi olan gençlerimizi ne kadar eğitimli, ne kadar donanımlı, ne kadar milli ve manevi değerlerine bağlı birer birey olarak yetiştirebilirsek, geleceğimiz de bir o kadar emin ellerde olacaktır. Biz yöneticiler olarak, en doğru yatırımı insana ve gençlere yapılan yatırım olarak görüyor ve faaliyetlerimizi bu doğrultuda sürdürmekteyiz."

Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür ise bağımsızlık ve özgürlük savaşının fiilen başlatılığı 19 Mayıs'ın, Türk milletinin uyanışının sembolü olduğunu belirterek, Türkiye'nin istikbalinin, milletin umudu ve göz bebeği olan gençlerin omuzları üzerinde olduğunu aktardı.


Kaynak: aa