GİRESUN (AA) - 42. Bölge Giresun Eczacı Odasınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle bazı ürünlerdeki tedarik sıkıntısı sonucu "merdiven altı" diye tabir edilen denetimsiz ürünlerin satışa sunulma ihtimaline karşı denetimlerin artırılması gerektiği bildirildi.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, eczacıların vatandaşın maske, dezenfektan, kolonya, ıslak mendil gibi tedbir maksatlı ihtiyaçlarını karşılamak için ellerinden geleni yaptığı ifade edildi.

Ürün temini noktasında sıkıntıların söz konusu olduğuna işaret edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

"Ecza depolarının elinde ürünler bulunmuyor. Tüm bunların yanı sıra halkın endişesini, ranta ve fırsata çevirenlerin sayısının her geçen gün arttığına üzülerek şahitlik ediyoruz. Söz konusu ürünlerde stok sıkıntısının yanı sıra fahiş fiyat artışları söz konusu. Bir diğer endişemiz ise tedarik sıkıntısının beraberinde merdiven altı, denetimsiz, sağlıksız ürünleri getirmesi ve bunun sonucunda halk sağlığının zarar görmesidir. Bu noktada denetimlerin artırılması gerektiğine dikkat çekiyoruz."

Açıklamada, halka en yakın sağlık danışmanı olarak eczanelerin 7/24 hizmet verdikleri belirtilerek, "İçinden geçtiğimiz bu olağan dışı günlerde de profesyonel birer sağlık çalışanı olarak vatandaşlarımıza her zaman olduğu gibi hizmet etmeye devam ediyoruz." ifadesi yer aldı.

Kaynak: aa