GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Enver Ünlü, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ünlü, mesajında, milletin dirayet ve cesaretle şahlanışının en güzide örneklerinden biri olan Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak edildiğini belirtti.

Çanakkale'nin, canlar feda ederek yaşama hakkına ulaşan bir milletin kahramanlık destanı olduğuna vurgu yapan Ünlü, şöyle devam etti:

"Çanakkale inancın, fedakarlığın ve azmin sembolüdür. Çanakkale dağların, taşların şüheda gövdesine büründüğü yerdir. Unutulmamalıdır ki Çanakkale ruhu gönüllerde yaşadıkça ve bunu sahiplenen vatanseverler var oldukça geçmişte ve günümüzde başarılmaya çalışılan bölücülük faaliyetleri asla başarılı olamayacaktır. Bu vatanı korumanın bedelini kanıyla ve canıyla ödeyen bu millet, bundan sonra da terör faaliyetleri ile sahnelenmek istenen kirli oyunları bozarak tüm saldırıları geri püskürtecektir."

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise kazanılan zaferin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan, bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir. Bizler de bu şuurla, şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak, ülkemizi güçlü bir şekilde geleceğe taşımak için çalışıyoruz."


Kaynak: aa