GİRESUN (AA) - AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Giresun'a 240 milyon liraya mal olacak yeni Adalet Sarayı inşa edileceğini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Kasım'da Giresun yeni Adalet Sarayı proje ihalesinin yapıldığını, dün itibarıyla projeyi hazırlayacak firma ile sözleşme imzalandığını belirtti.

Projenin hazırlanmasının ardından da hızlı şekilde inşaat ihalesi çalışmalarının başlayacağını ifade eden Öztürk, Teyyaredüzü Mahallesi'ndeki cezaevinin bulunduğu alan üzerine inşa edilecek binanın 240 milyon liraya mal olacağını aktardı.

Büyük, modern ve kullanışlı yeni adalet sarayıyla Giresunluların çok daha yüksek standartlarda adalet hizmetlerine kavuşmuş olacağına vurgu yapan Öztürk, şunları kaydetti:

"İl başkanlığım sürecinde, milletvekili olarak göreve başladığım ilk günden bugüne kadar takip etmiş olduğumuz projelerin başında, ilimize yeni bir Adalet Sarayı yapılması vardı. Bu amaçla hem yerelde hem de bakanlık nezdinde yaptığımız görüşmeler sonucunda hamdolsun süreç, proje aşamasına geldi."

Öztürk, projenin Giresun'a kazandırılmasında başta Adalet Bakanı Abdulhamit Gül başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.


Kaynak: aa