GİRESUN (AA) - Giresun'un Güce ilçesine bağlı Soğukpınar ve Fındıklı köylerinde, Güce Belediyesine bağlı mahalle olabilmek için 3 Kasım pazar günü referandum gerçekleştirilecek.

Güce Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güce ilçesinin gelişimi için bu tür girişimlerin önemli olduğunu söyledi.

İlçe merkezine yakın olan her iki köyün belediye hizmetlerinden yararlanabilmesi için bu tür girişimde bulunma kararı aldıklarını vurgulayan Boduroğlu, şöyle devam etti:

"Soğukpınar ve Fındıklı köylerimiz bize çok yakın. 3-4 kilometre mesafede olan bu köylerin sınırları belediye mücavir alanları içinde yer alıyor. Bu nedenle bugüne kadar bu köylerin birçok ihtiyaçlarını Güce Belediyesi olarak biz karşılıyoruz. 3 Kasım Pazar günü yapılacak referandum seçiminde köylü vatandaşlarımız belediyeye bağlanma kararı alarak resmen mahalle olduğu zaman Güce merkezdeki mahalle hangi hizmeti alıyorsa, aynı hizmetten oradaki insanlarımız da faydalanacak."

Soğukpınar Köyü Muhtarı Galip Turan da belediyeye bağlanmaları halinde belediyecilik hizmetlerinden yararlanarak daha fazla hizmet alacaklarını ifade etti.



Kaynak: aa