GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla merkez, ilçe, belde ve köylerde oluşturulan 35 semt sahası hizmete girdi.

Kentte Bakanlığın desteğiyle yürütülen "10 Bin Pota Projesi" kapsamında Oltanbey Mahallesi'ndeki semt sahasını ziyaret eden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, burada gençlerle basketbol oynayarak incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Taşbilek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla başlatılan "10 Bin Pota Projesi" kapsamında kentte 35 semt sahası planlandığını söyledi.

Sahaların tamamlanarak hizmete girdiğini belirten Taşbilek, il merkezinde 8 semt sahası yapıldığını, diğer sahaların ise ihtiyaç duyulan ilçe ve köylere yapıldığını ifade etti.

Taşbilek, semt sahalarının amacının gençleri ve her yaştan insanı sporla buluşturmak olduğunun altını çizerek, "Bu projenin sadece Gümüşhane'de uygulanması gurur verici. Ülkemize örnek olacak 35 spor alanının ilimize kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımıza, Bakanlığımızın değerli yöneticilerine, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'mızın değerli yöneticilerine ve bu projenin ilimizde uygulanmasında emeği geçen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.


Kaynak: aa