Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında çevre kirliliğine karşı farkındalık uyandırmak için hazırlanan ‘Dünyayı Temizle’ etkinliğinde çöp topladı.

Gürcistan Devlet Başkanı Giorgi Margvelaşvili, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında, çevre kirliğine karşı farkındalık uyandırmak için hazırlanan ‘Dünyayı Temizle’ etkinliği için Tiflis Gölü yakınlarındaki bir arazide çöp topladı Eldiven giyerek çevredeki çöpleri toparlayıp poşetlere dolduran Margvelaşvili, “Geldiler, Yediler, Gittiler” şeklinde slogan attı.

Kampanya kapsamında düzenlenen etkinliğe Margvelaşvili ve ekibinin yanı sıra bazı ülkelerin büyükelçilik çalışanları, yabancı sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar da katıldı. Çöp toplama etkinliğinin ardından açıklama yapan Margvelaşvili, kampanyaya katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Margvelaşvili ‘Dünyayı Temizle’ kampanyasını başlatıp uluslararası seviyeye getiren Estonyalılara da ayrıca teşekkürlerini iletti.

15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında 10 yıl önce Estonyalı aktivistler tarafından ’Let’s do it’ (Hadi Yapalım) isimli bir kampanya başlatılmış ve başlatılan temizlik kampanyası kısa sürede uluslararası bir harekete dönüşmüştü.
Kaynak: iha