Gürcistan’ın Vaziani Askeri Üssü’nde 1 Ağustos’ta başlayan ’Noble Partner 2018’ çok uluslu askeri tatbikat, 9’uncu gününde basına açık şekilde devam etti.

Gürcistan’da 1 Ağustos’ta Türkiye’nin de katılımı ile başlayan ’Noble Partner 2018’ çok uluslu askeri tatbikat 9’uncu gününde devam ediyor. Bugün düzenlenen tatbikatta Black Hawk helikopterleri ve Gürcistan üretimi askeri acil durum aracı da yer aldı. Tatbikatta işgal altındaki bölgeler toprak bütünlüğüne kavuşturularak, yaralı askerler işgal hattından çıkarıldı.

Gürcistan Kara Kuvvetleri Doğu Komutanı Tuğgeneral Shavlego Tabatadze, Noble Partner tatbikatının Gürcistan’da 4’üncüsünün düzenlendiğini hatırlatarak, tatbikata Azerbaycan ve Türkiye de dâhil 13 ülkenin katıldığını dile getirdi. Tuğgeneral Tabatadze, eğitimlerin ülkesi için önemli olduğunu vurgulayarak, “Askerlerimiz için büyük önem taşıyor ve bu tatbikatın asıl amacı işbirliğimizi güçlendirmek, kapasitemizi artırmak ve hazır olmaktır” ifadelerini kullandı.

Bu yılki tatbikatta Türkiye de dahil 13 ülkeden 3 binden fazla asker yer alıyor. Noble Partner 2018 katılımcı ülkeleri ise Türkiye, Gürcistan, ABD, İngiltere, Almanya, Estonya, Fransa, Litvanya, Polonya, Norveç, Ukrayna, Azerbaycan ve Ermenistan. Tatbikata Türkiye’den 4 subay katılıyor.
Kaynak: iha