Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği füzeli saldırıda şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp’in cenazesi (22), Adana’nın Kozan ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Cenaze ilk olarak merkeze bağlı Hacıbeyli Mahallesi’ndeki baba ocağına getirildi. Burada şehidin annesi, babası ve kardeşleri ile komşularından helallik alındı. Şehidin annesi Müşerref ve babası Mahmut Alp ile kız kardeşi Çiğdem Alp bir süre fenalık geçirdiler. Şehidin kız kardeşi abisinin tabutuna sarılarak “Seni böyle mi görecektim kardeşim” diye feryat etti.

Cenaze daha sonra defnedilmek üzere Hacıbeyli Mahallesi’ndeki mezarlık önüne getirildi. Burada düzenlenen törene Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana milletvekilleri, Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Babası Mahmut Alp, annesi Müşerref Alp ile kız kardeşi Çiğdem Alp, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin babası Mahmut Alp’i Vali Mahmut Demirtaş ile askerler teskin etti.

Adana Müftüsü Hasan Çınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Hacıbeyli Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Kaynak: iha