Korona virüs, dünyayı sarmaya ve bırakmamaya devam ediyor; dünya bu hastalıkla ilk defa tanışıyor. Kimsenin bilmediği ve aşina olmadığı korona virüs kendini geliştirmeye ve yeni rekorlar kırmaya başladı. Hastalık, sıcaklarda bitecek don olunca bitecek desek te sıcaklarda geldi, soğuklarda geçti bir türlü hastalık bitmedi. Hastalığı bitiren o iki ülke de yeniden virüs vakaları görülmesi Dünya’da yeniden gündem oldu. Hastalıktan kurtulma şansımız yok mu? Bu soruyu sormayan kalmadı. Tam hastalıktan insanlar kurtulmaya başlıyor diyoruz; yeniden başlıyor. Dünyada birçok ülke aşı çalışması yapıyor ama hala net bir şey bulundu mu derseniz? Yok deriz işte detaylar

Çin’de ve Güney Kore’de hastalık yeniden başladı

Teknolojik anlamda gelişmiş iki ülkeden bahsediyoruz; Çin bu hastalığın başladığı en azından ortaya çıktığı ülke. Hastalıkla herkesten önce tanıştıkları için hastalığa daha kolay adapte oldular. Kısa süre sonra ki bu kısa süre 3 ayı geçti hastalığı kontrol altına almayı başardılar, daha sonra ki süreçte yavaş yavaş hastalığı azaltıp biz de bitti dediler. Çin bunu başarınca herkese bir umut ışığı oldu; onlar başardıysa bizde yaparız bizde başarabiliriz desek te şimdi Çin’de hastalık yeniden başladı. Son 10 gündür her gün yeni vakalar ortaya çıkıyor; bu sayılar çok düşük ama hastalıkta bu şekilde başlamıştı. Güney Kore hastalıkta Çin kadar ağır durumlara asla düşmedi; dünyanın parlayan teknolojilerinden olan devlette vaka sayısı çabuk yükseldi, çabuk kontrol altına alındı. Şimdi hastalığı bitirmiş bu ülkede de hastalık yeniden ortaya çıktı. Peki, bu hastalıktan kurtulmanın bir yolu yok mu?

Aşı umudu var mı?

Hastalık dünya gündemine geldiğinden bu yana, her kanalda ayrı bir ülke için aşı bulundu iddiası gördük. Bu haberlerin devamı ise hiçbir zaman gelmedi; en son İngiltere aşıya çok yaklaştı ve sonrasında insanlara uyguladığı testlerde de başarı elde etti. Sonrasında 80 bin kişiye bu aşı uygulandı ve şimdi bu aşının sonuçları bekleniyor. Genel anlamda veriler analiz edildikten sonra hastalıkla ilgili bu aşı işe yarar diyebilecekler. Bu dediklerimiz en kısa vakitte 3 ayı geçer; yani aşıdan kısa sürede umut yok ve hepimiz önlem almaktan başka çareye sahip değiliz. Hastalık herkes önlem alırsa zaten azalmaya başlıyor; Çin ve Kore gibi sonrasında bitirilebiliniyor.

Editör: TE Bilişim